Sunday, July 22, 2012

puasa day3

hai sume,rasanya masih xterlambat utk ema wish selamat berpuasa kepada semua umat islam yg sdang berpuasa..alhamdulillah,syukur ke hadrat ilahi,ema diberi peluang utk berpuasa sebagai isteri kpd encik suami yg tersayang...masuk 3 ari sudah kita berpuasa..seronok rasa nya bersahur,berbuka bersama tesayang..tp sayu lg hati ema mengenang ibu dan abah kt rawang...rindu rsa nya pda both of them..
Tapi takpe,raya ni encik suami ajak balik umh ibu abah dlu.. wink;)


semoga ramadhan tahun ini membawa berkat kpd kita semua...amin..

Thursday, February 16, 2012

triffle cinta abadi :)

setelah beberapa minggu xupdate blog , baru rase nk update ari ni .. sbb hari ni baru rajin nk update ..
setelah beberapa hari encik suami menyebut mahu makan triffle , baru hari ni si isteri rajin nk wat .. pagi tadi keluar pegi tesco cari2 barang , balik terus wat :D
jom kite share resepi :)

bahan2:
satu gulung kek(xkisah perisa apa,but i prefer perisa coklat)
1tin susu cair
1tin koktail
2sudu besar tepung kastard
2sudu besar gula
1paket serbuk jeli
400ml air

cara-cara membuat:
1.panas kan periuk , masukkan susu cair dan kacau perlahan2 bersama dengan air .
2.masukkan tepung kastard dan kacau sehingga sebati .
3.masukkan gula dan kacau sehingga pekat dan likat
4.sementara itu , potong kek , dan susun secara rata didalam bekas
5.tuangkan juga air koktail di atas kek tadi, disertai dengan koktail 
6.kemudian,tuangkan adunan susu tadi ke atas kek.
7.masak serbuk jeli dengan air , biarkan hingga mendidih , kemudian , tuangkan pada adunan tadi hingga rata
8.simpan dalam peti sejuk sebelum di potong && siap :D


Friday, January 6, 2012

wedding review:gambar perkahwinan part1


::C L I K A R T P H O T O ::

ekceli , ema dh start booking clikartphoto 5bln sebelum majlis xsilap ema ... kalau nk hire OP ni kena awal .. takut kena book ngn org lain kang melepasT_T

ema sangat proud dgn clikartphoto sbb hasil kerjanye superb ok ..
ema xdapat apa2 komisen pon promot dorang... just sharing .. sharing is sexy kn bak kata kina ...
lepas 4hari majlis selesai , encik mizie bagi ema beberapa keping gmbar(softcopy) , xsilap ema 10keping kot .. mmg superb ok .. kalu tgk gmbar tu , ada feel la ... hehe.. dunno how to describe ekceli .. :)
mmg puas hati..

bile dh dapat semua gmbar , rasa eksaited nk tgk .. 48kali dah belek album .. pakej yang ema amik ..

300pcs 4R pictures with TWO album
(tapi encik mizie bagi i 400keping ok,tenkiu2..rejeki,alhamdulillah)

  TWO10" x 12" custom wedding album

  TWO large print with frame

DVD contain all images(unlimiuted shots)

&& paling best FREE Outdoor Session (same day)

ema wat 3event ..

untuk contact encik mizie , sila hubungi :
facebook : http://www.facebook.com/clikartphotography
blog : http://clikartphoto.blogspot.com/























pesanan ema utk B2B kat luar sana , kalu nk cari OP utk hari bersejarah anda , make sure pilih yang terbaik,consider testimonial&everything...harga xpenting,yg penting kite sebagai customer , puas hati ...


::nanti kite share gambar lagi k.. tunggu review:gambar perkahwinan part 2..


resepi ayam masak kurma

assalammualaikum ..

dah 3hari rasa mcm nk mkn ayam masak kurma , ari ni baru dpt makan .. sbb mlm td baru suarakan hasrat hati utk mkn ayam masak kurma .. cewah

1st time wat ayam masak kurma ni .. sebelum ni makan je pandai .. hahaha .. sebelum masak , call ibu dulu , tanya mcm2 ... pastu , xingt lak ibu cakap apa .. wakakaka .. ape lagi , google la ... time kasih encik google handsome!!

1st time wat , tgk encik hubby makan 3kali tambah , kre nye sedap la tu :) sejuk je hati si isteri tgk si suami makan sampai jilat jari .. ok , sila tampar saya laju2 sbb feeling lebih ...

jom share resepi :D


Bahan2:
  • ayam 1/2ekor
  • 6ulas bawang merah
  • 2ulas bawang putih
  • halia
  • penumis (bunga lawang,buah pelaga,kulit kayu manis&bunga cengkih)
  • rempah kurma
  • santan
  • serai
  • cili merah

Cara Masak:
1.tumiskan bahan2 kisar(bawang merah,bawang putih,halia)
2.masukkan rempah kurma ,masak sehingga naik bau
3.masukkan kentang,ayam,serai, masak sehingga kentang empuk
4.masukkan santan,biar sampai mendidih & masukkan cili besar..


siap juge akhirnya ..senang je..petik jari ok..

siap:D