Wednesday, September 21, 2011

bunga rampai

tengahari tadi , abah balik makan tengahari kat umah .. bawak balik 1 bungkusan besar dalam plastik .. seingat ema , ema suh abah bawak balik photostat ic 4 keping je utk borang wali.. tapi bawak balik lain lak .. bukak2 bungkusan , nahhh ... bakul besi .. abah kata ada supplier bagi hamper , abah bawak balik bakul je .. ema tnye , isi nye mane ?? haha , abah gelak je .. kuang3x.

ni la bakul tu .. warna gold .. tapi kalau nk letak bunga rampai , kena lapik dulu kt bawah tu ..

candle & perfume tu dh beli masa puasa ari tu..mmg beli utk majlis ema nti..

warna gold bakul besi ni .. cantik gak .. abah bagi idea letak buah kat meja pengantin , ibu lak bagi idea suh letak bunga rampai .. pikir2 balik , kalau nk letak buah , perlu 3lg bakul yg sama .. so , ema decide letak bunga rampai je .. tq abah utk bakul yg menarik tu :)

ema dah beli pun candle ngn minyak wangi utk drop kn sikit kat bunga rampai tu .. pengsan nk rincik2 bunga rampai nti .. xpe , ema ade askar2 yg akan tlg rincikkan daun pandan tu nti .. tengs kawan2 :)

diy pertama

hari ni , ema sempat diy centerpiece utk meja mkn pengantin:)
puas hati sgt dpt diy walaupun hasilnya xbrapa nk cantik mcm org lain wat , tapi ema tetap puas hati .. byk ema nk share kt blog ni makin dekat nk kawin ni kn ..
jom cuci mata .. :)

ni pantun2 untuk diletakkan di bahagian meja makan utk keluarga belah lelaki..
boleh makan sambil berpantun taw..

*source of pantun : encik google.tima kasih

pic yg kat atas ni pulak , utk letak kat meja mkn pengantin.. ilham dpt dari puan xora , puan xora wat raja & ratu utk meja santap raja sehari , tapi , ema letak sign selamat datang..
seterusnya , ema akan pacakkan kt bunga centerpice .. nk tau rupa nya .. tunggu k..