Tuesday, August 23, 2011

"about me"contest by aisyah

rasa2 macam nk join contest aisyah la :)
cuba nasib je ni .. hehe .. tajuk contest ni "about me" ..



"about me"


Nama penuh : Noor Amalina bt Baharuddin

Tarikh Lahir : 30 sept 19--

Tempat Lahir : Seberang Perak ..

Cerita di Sebalik Tempat Lahir


Cakap pasal tempat lahir ni , sangat la dramatik :)
Ema lahir masa orang tengah sibuk2 nk kenduri .. Time tu kat umh nenek ema,kenduri kahwin mak njang&&mak teh ema .. Malam orang sibuk2 wat keja nk kenduri , ema pun sibuk nk kuar dari perut .. kelam kabut la orang kampung time tu .. Mak2 sedara && nenek2 sedara smua kelam kabut la .. Yela , msa tu dah malam sgt, at last , lebih kurang kul 1am 30Sept19-- , ema pun lahir la ke dunia ni .. Sekarang ni , bila pegi kenduri2 kahwin , sape2 , mak2 && nenek sedara , smua cakap , ni la baby kenduri kahwin :)

Soal Hati && Cinta


Cakap soal hati, ema dah bertunang 5Februari2011 lepas .. Insyaallah 19.11.2011 ni kami akan diijabkabulkan.. So , I've taken with someone yg benama Mohd Noor Fadhli ..
Cakap soal hati lak , ema dan encik tunang start berkenalan pun masa kenduri kahwin jugak .. Hidup ema mmg berkait rapat ngn kenduri kahwin kan ? hehehe ..
Masa kiteorang start kenal2 tu , ema kenyit2 mata kat die .. hehehe tipu .. Masa ema kenal ngn die , die bagi bisnes card(name card) die kat ema .. So, start tu , ema bermesej2 an la ngn die .. smpai la skrg .. we both xdeclare pun tarikh couple , so , kiteorg amik tarikh kenduri kahwin tu sebagai tarikh rasmi kiteorg .. && fyi , encik tunang ema tu ada lah cousin ema .. kirenye , mama encik tunang dengan abah ema adalah spupu , so , we both adalah , dua pupu la .. ekekeke :)

Makanan Kegemaran


Ok , stop soal hati && cinta ema .. Now , we talk about makanan kegemaran :)
Ema teramat suka masakan nasi kenduri kahwin !! Teramat lah suka , sampai , sapa2 yg wat kenduri kahwin , ema akan pegi .. Kebanyakan org mude2 (cewah) macam ema ni xsuka pegi kenduri kn ? Cth nye , kwn2 yg sebaya ema , dorang xpenah follow mak2 dorang pegi kenduri , tapi ema ikut je ibu ema pegi umh orang kahwin walaupun dekat2 ngn umh ema sebab nk makan nasi kenduri kahwin pnye pasal .. Ema xpenah jemu pun makan nasi kenduri kahwin ni .. So , sape2 nk wat kenduri kahwin , jemput la ema .. hehe :)

Encik Tunang describe about Ema :)

* comel
*sangat manja
*sangat degil
*terlebih mengada2
*kuat tido
*kuat makan
*suka merajuk
*suka kena pujuk
*ego tinggi menggunung
*suka makan nasik kenduri kawin
*high mentenen
*kuat shopping
*suka perabih duit utk benda yg bukan2
*suka tengok cerita melayu & jiwang2
*suka mengarut
*romantik
*pemalas



Family Describe About Ema

*pemalas
*kuat tido
*gemok
*suka seluar pendek dalam umh
*kuat shopping
*suka paw org(my family je ok)
*suka bangun lambat
*suka masak tapi xdapat tandingi ibu

Ema Describe About Ema

*kuat tido .. xleh mis tido .. rugiii :)
*malas .. ade masa ema malas , tlg la jgn kaco .. ekeke
*suka penting kan orang yg ema sayang .. exmple , family , tunang , bakal family in law , && kawan2 rapat ..
*suka makan ? suka la jugak .. ekeke :)
*suka shopping .. yup . of coz:)
*gila handbag branded .. yg lain2 xkesa sgt .. handbag je pnting .. xtaw nape ..
*suka handbag , almari baju yg byk compartment
*suka lipat baju
*suka mengemas
*suka masak
*suka menyanyi
*suka bercakap sorang2
*suka senyum sorang2
*kuat berangan
*suka GCB & Prosperity Buger damn much !!
*suka mengeliat


Kawan2 talk about Ema

*kelam kabut
*xpandai naik train
*xreti berdikari
*kuat nangis
*mulut becok