Thursday, July 7, 2011

sedih tiba2



pagi jumaat yg mulia ni , tgh duk berangan , tiba2 dapat 1sms dari rakan .. suh cari lagu ni & hayati .. ya allah , berderau darah & air mata jatuh jgk dari mata .. sedih dgr lagu ni ngan lirik nye .. terbayang2 muka ibu & abah, terbayang2 wajah abah saat mewalikan ema nanti ..
call biey , suh dgr lagu ni jugak ...

ni lirik die .. korang dgr la lagu ni sambil baca lirik dia .. sangat mendalam makna nya ..


"Heningnya
Sunyi suasana
Lafaz sakinah bermula

Apa rasa
Diterjemah hanya
Sebak abah tangis ibunda

Adalah aku wali puteriku
Serah kini amanahku ini padamu
Nafkahilah dia curah kasih dan cinta
Lebih dari yang ku berikan kepadanya

Dulu esakannya sandar di bahuku
Tangisannya kini ku serah padamu
Bukan bermakna dia bukan milikku
Fitrahnya perlukanmu
Jadikanlah dia wanita syurga
Mengerti benar akan maharnya
Taat itu bukan hanya pada nama
Indah ia pada maksudnya

Ku akur
Akan pesanmu
Puterimu kini amanahku

Iringilah
Dengan doamu
Bahagia kami dari redhamu"

dh dapat OP:)

semalam gado2 manje ngn encik tunang pasal OP .. ema suruh die call encik OP cpat2 sbb nk cnfirm date .. die leh wat xtaw je .. wat lambat2 .. nk je ema call sndiri encik OP tu .. sabor jela ..
mmg cun pun hasil kerja angah(OP) .. angah ni akceli , sepupu en.tunang ..

alhamdulillah angah kata ok je tarikh tu .. ema mmg dari dulu lagi nk die jadi OP utk wedding kiteorg nti ..

murah pun murah kt angah.. hrga adik bradik ye ngah ? ekeke ..
ema amik pakej ni :
  • 20pages 10x12 inch (2set)
  • 300 keping 4R dgn album
  • large frame (2)
  • semua picture dalam dvd:)
  • outdoor?? (lupa tnya encik tunang)
kalau berminat , leh la gi kat blog encik mizie (angah)