Wednesday, June 29, 2011

inai pilihan hati:)

niat dihati nk inai ukir2 yg jd trend skrg .. siap survey && dptkan pakej lg .. tapi en.tunang xbgi .. bkn xbagi , die kata better pakai kat jari je .. lagi soweet:)
muke jadi pelam:(

inai pilihan hati:) cntik sgt kn? smple je.. (ehsan pic:en.google)


xpuas ati lg , pstu tnya abah & ibu lak , which more better , abah ckp , pakai kat jari jgk ..
herm.. ok.. decided , pakai camni je.. tapi cntik gak kan .. (looks like ema ni mengada2 kn)
ekeke

en.tunang suke ema pakai cmni(ehsan pic:en.google)


ema ingt nak pakai inai pokok jgk , pastu agak2 xmerah , lapis kan skali lg dgn inai tube tu .. ema suke kalu inai yg kite pakai merah .. npk suci gitu:)
tah mane nk dpt inai pokok kt sini .. kena kerah gak kwn2 yg stay kt umh ema mlm berinai tu utk tumbuk inai & pakai kn kat kakitangan ema .. hehe .. maya dh volunteer:) die siap suruh reserve lg utk die ..

kalu bkn sbb nk kawin , ema xkan pakai inai .. susah la nk npk jari ema ni ade inai .. dulu kecik2 bkn main suke lg .. bkn pe , skg dh bsar ni , malu la nk pakai inai , nti pegi klas ke , org perli2 .. ekekeke..

berpuasa:)

ya allah.. berikanlah hamba mu ini kekuatan utk berpuasa hari ini(doa dlm hati pas sahur)

mlm tadi , xcited giler kemas2 barang2 utk kenduri..rumah dh start penuh dgn barang2 nk kenduri , spt besen2 , tapis2 , tisu utk mjlis , plastik2 utk bngkus makanan , senduk2 , etc ..

mula2 dh decide nk wat katering je .. Pehtu , abah tukar plan sbb jiran2 kt sini mintak wat gtong royong, lebih meriah , so that , kena beli la smua brang mcm besen2 smua tu .. Jiran2 ema kt sini smua nya sepakat dlm msak2 utk knduri ni.. mmg best tgk smangat kejiranan yg kuat kt sini ..
'i lebiu neighbours'

jd , skrg tiap2 weekend abah & ibu kuar cari2 barang .. xpnah cukup , ade je kena beli:) xpela , nti kalu sape2 nk kawin , leh pakai..

ujian HIV done:)

npk x title tajuk kt atas ? heee:)

tgahari td pi kk(klinik kesihatan) ditemani wany .. gi dalam kul2 , ramai nye org nok:( (stress)
pnah bace dlm blog b2b, dorg kata amik darah kat kaunter je .. nape ema kena amik no giliran lak ? masuk jmpe pembantu perubtan lak tuh.. Tapi xkesa la , pem.perubatan tu ensem(muka ala2 en.tunang) ekekeke:)

smbil menunggu wat muke toya , gelak2 ngn wani sbb masing2 xtaw prosedure kk ni.. dtg2 wat muka innocent & terkial2 amik no , isi form , pen xbwk(kena perli ngn cik nurse) ..

en.pem.prubatan tu ajak borak2 , ema pun ngn sifat keanak2an jawab je dgn riang :)
tetiba trjerit sikit adoi!(sbnrnye trkejut je) x sakit pon:)
keluar bilik tu , wat muka knak2 riang , smbil berkata kt wany 'ak dh leh kawin' hahahha same2 gelak besar ..:)

balik umh singgah kedai beli ROCKY:) dh lame mngidam bru dpt makan .. beli 4kotak, tamak sgt kn.. smpai umh dgn muka girang call en.tunang , suh die wat ujian HIV cepat2 ..