Tuesday, June 28, 2011

ujian HIV

Salah satu persediaan utk berkahwin adalah membuat ujian HIV:)

ouchh kena cucuk tang mane ye ? kwn2 kate cucuk tang hujung jari sikit je .. betui ke ha??
aishh , rase nk ajak encik tunang ikut skali.. Ema dh pun dwnload borang nikah:) . Pada yg x dwnload lg bleh je dwnload kt situ .. (opps!ni bagi negeri selangor je ye) ..

Tadi bkk JAIS nye website , cari alamat klinik yg leh wat ujian HIV (semua klinik kesihatan) , cari no fon klinik berhampiran , dan cepat2 call .. gementar sebenarnye nk ckp ngn nurse klinik .. tkt kena marah (tetiba lak .. ekeke)
Pehtu dgn lembut nye ema bagi salam & wat tmujanji utk wat ujian tersebut .. Nurse tu pun dgn lmbut gak jwb prtnyaan ema .. Ema je yg tkut xtntu pasal.
Sok kul2pm , nurse tu suh dtg bwk ic je .Sbb kt sane dh ade borang utk ujian tu..Pelik gak cari borang HIV xjmpe2,rupenye ada disediakan kat klinik.

Tempoh SAH LAKU ujian HIV yang telah dijalankan adalah ENAM BULAN dari tarikh ujian dijalankan. (ema lagi 4bln lebih, boleh kn?)

See u tomoro cik nurse:)

update utk majlis;)

update utk majlis;)

sedikit sebanyak barang2 utk kenduri ema ,ibu & abah dh beli .. 4bulan lebih sikit je kot ..

Sabtu yg lpas , ema & family kuar mmg sbb nk cari barang2 pun .. Niat dihati nk survey2 je .. Tapi, abah dah siap beli doorgift lg hehe;) Beli xbyk pun , ngam2 je utk jmputan .. Ape doorgift nye ?? Tunggu akan di update ..

Niat dihati nk diy mcm2 .. Xtaw la jadi ke x hasil kerja tgn ema ni .. Sbb bkn seorg yg komited pun kalu wat kerja2 cmtuh .. Sgt mls;) Tapi dh wat 700 tag utk dikepilkan bersama doorgift nti .. gigih sungguh .. Siap gunting & simpan elok2 dh .. 1hari je leh gunting 750tag smpai kebas2 la tgn ni ;)

Sabtu ari tu pun , ema dh beli cadar pengantin (senyum) .. Pas tempah doorgift , ajak abah gi Parkson . Jalan2 && ade yg berkenan dimata , terus je sambar xtoleh kiri kanan dah;) Sampai abah tnye , xnk tgk tmpt lain dulu ke? Bukan ape , ema lebih suke cadar yg xheavy dgn renda2 @ sulam @manik2 kt ats cadar .. Satin pun ema xsuka sgt , tapi yg ema beli tu , comforter nye satin , tapi bwh comforter tu cotton .. cadar pun cotton (phm x ema terangkan ni ?I'm very poor in explaining) . Harganya pun xmahal , lebih kurang RM150++ after discount 50% .. ;) (under my budget) segala gambar akan di upload kemudian..

Lepas penat shopping , sempat la menternak lemak di AYAM PENYET IBU NOR :) mmg superb .. 1st time mkn ayam penyet .. Aym pnye gedabak die bagi ema mkn .. hahaha ..