Friday, May 27, 2011

sedetik lebih

assalammualaikum readers ;)
Pada readers ema nk pesan awal2 , entry ini khas ditujukan buat biey tersayang sempena 2tahun sudah usia hubungan sorok2 kami ;) hehe .. entry ini mempunyai unsur2 jiwang sikit , pada yg xsanggup baca , better jgn baca .. Takut kang ada lak yg muntah darah pulak ;) Pada yg sudi membaca , sama2 lah anda ikhlaskan hati utk mendoakan semoga hubungan kami ini kekal sehingga ke jinjang pelamin(insyaallah bln11ni) && kekal bahagia hingga ke akhir hayat ;)
.peace.

salam sayang buat :
MOHD NOOR FADHLI.(a person who i had ever love in my life)
30Mei2011, genaplah 2tahun usia perkenalan kita biey syg ;) ingt lagi x biey , 2tahun yg lepas , kite same2 menghadiri majlis perkahwinan cousin org kat Sitiawan,Perak.. Time tu kalu biey ingt , kite pakai baju warnanya sama.. Biey cuba tegur2 org . Sepatah biey tnya , sepatah org jawab(kelakar kn?) Pastu biey bagi bsnes card biey,org amik sbb family kite plan nk gi Lumut lak pastu. Org pun simpan lah no biey kat dlm fon. Pastu biey gerak dlu gi Lumut tu .. Pastu , abah org suh msg biey , suh ckp kiteorg xdpt ikut gi lumut , sbb ada hal lain .. Time tu lah trus start kite bermesej2 && hubungan itu menjadi lebih serius .. Kadang2 sepanjang hari kita mesej .. Time tu pakai prepaid lg ;) hehehe .. Skrg dh pakai postpaid lain lak jadinya , bergayut 24jam ;) Org pun tgh stdy lg time tu .. biey byk bagi sokongan kt org ;) Ape2 yg jadi dlm 1 hari tu mesti report kt biey .. Biey pon camtu .. Perasaan syg tu dtg sendiri sbb dgn cara biey , layanan biey pada org membuatkan org rasa selesa sgt dgn biey .. Kite pun xdeclare pun hubungan ni.. Sbb tu lah kite amik 30Mei2009(tarikh jmpe kat kenduri) sebagai tarikh hubungan rasmi kite ;)

Kerana sejak 30Mei2009 tu , hubungan kite menjadi rapat. Byk yg kite dh lalui bersama, suka&duka smuanya alhamdulillah xdpt menghalang drpd org MeNc.Ntai(malu nk sebut) biey .. Org slalu berdoa smoga ibu bapa& keluarga kita dpt trima hubungan kita ni. Alhamdulillah berkat doa kita selama ni biey , keluarga kita merestui hubungan kita ni walaupun pada mulanya mereka agak terkejut .. Yelah , kite kan 2pupu .. Org bersyukur sgt2 biey , 8Januari2011 , keluarga biey dtg merisik && pada 5Febuari2011 kita diikatkan dgn ikatan pertunangan.. Sekarang , org dh jadi tunang biey . Sebelum ni kite pndang2 , snyum2 , rupa2 nya ada makna .. Sblum kite start berkenalan , kite hanya berjumpa time2 kenduri je .. Xsangka sgt kite dah bertunang && nk kawin dah pun .. Biey byk mengajar org erti setia , hormat pada biey , belajar menjadi seorg yg sabar , && byk lg yg org xdpt nk coretkan disini ..

Biey,kt sini org selitkan sebuah lirik lagu yg org sntiasa dgr stiap hari sambil tgk gmbar2 kite bersama,&& lagu ni sgt2 bermakna&&sgt2 ditujukan utk biey ..


##(biey , sorry sbb curi snap pic biey time kite webcam skype ari tu.. Susah dpt gmbr biey sorang2, last ni la mngsanya.hehe)##

SEDETIK LEBIH

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan

Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu

......

Biey .. terima kasih sbb bahagiakan org .. terima kasih sbb slalu wat org senyum(sbb mmg susah nk snyum) terima kasih wat org ketawa sepanjang hari dgn keletah2 biey yg cute tu(hehehe) , terima kasih sbb menyayangi diri org , terima kasih sbb memilih ema sebagai ratu dihati abg(soon), xtergambar rasanya bagaimana rasa gembira & bahagia berada disisi biey.. Org harap bahagia ini milik kita . selamanya .


"Ya Allah , bila aku masih diberi kesempatan , cintakan lah aku dgnnya, sesungguhnya dalam hati ini tiada yg lain selain dirinya.amin."


#the love story of #

Mohd Noor Fadhli & Noor Amalina