Monday, March 21, 2011

dating ngan encik tunang

assalammualaikum

hai readers semua .. sihat kah anda ? dgn keadaan cuaca yg hujan ni , wat ema rasa nk tido je .. huhu .. ok , nk cerita , time dating ngn hubby .. oh , selama sebulan lebih x jmpe ni , mcm2 kerenah ema .. bila dah jmpa , lain plak kerenah ema ni .. nk berkepit je , xnak renggang langsung .. xpaham lah knp .. huhu .. encik tunang dtg ari jumaat , amik ema cara baik , jmpe ibu && abah , minx izin , baru leh angkut kuar .. hahaha .. ibu && abah pun xkesa sgt .. dorang knal syg mcm mana .. ptg jumaat tu , mcm biasa lah , kalu kuar , msti selesaikan misi dulu .. sebelum kuar , mmg dah plan nk wat ape , nak cari ape , so , kiteorg x lah kelam kabut nk pikir2 nk wat pe , && nk gi mane ... huhu ... 1st skali , kiteorg gi cari hadiah utk IJAT&&KAK AYU .. sebab , ari sabtu bersamaan 19march2011 , kiteorg nk pi makan kenduri kt ipoh .. huhu .. kt umah ijat lah .. pas selesai misi pertama , kiteorg balik , solat maghrib kt umah cik ana .. pastu , malam itu , abah belanja kami mkn ... mkn di , D'MUARA , lumut .. wahh , mmg sedap la kan ,, tgh2 lapar , pastu mkn seafood lg .. thanks abah .. encik tunang makan mmg xingt cik ayg die kt sebelah dh .. hehe .. pastu jalan2 di jeti lumut .. balik , pastu tido .. sok nak jalan lg .. huhu ..
Pagi2 bangun , ema && encik tunang gi beli sarapan ,, kiteorg npk mc'd .. so beli la set family breakfast tu .. ibu awal2 lg dh pesan , nk mkn nasi lemak , pas gi mc'd , misi mencari nasi lemak plak .. baru ema tahu , encik tunang ema ni sgt la cerewet .. tgh duk mencari tu , leh plak nk patah balik sebab dia npk ada lori jual nasi lemak td , customer nye ramai , msti sedap .. terharu plak ema , sggup die patah balik jauh2 sebab nk nasi lemak yg ramai customer tu utk ibu ... huhu.....


::encik tunang bersama kwn baik nye ijat ;)

::selamat pengantin baru !ijat&&kak ayu

setle je mkn , kiteorg cepat2 siap , && cepat2 gerak ke ipoh .. misi menjadi pengapit utk IJAT&&KAK AYU .. bab ni lemah sikit ,, mmg dari awal lg encik tunang ajak jd pengapit .. ema lak xbape nk reti , sebab xde pngalaman jd pngapit .. smpai je sana , rasa teringin lak nk jadi pngapit .. huhu .. mmg best jd pngapit ni , bukan nye susah pun ,, kipas je la pngantin tu .. pastu , kt meja makan beradap , tlg amik kan mkanan utk pngantin .. ha.. tu je pun .. huhu ;)
Tapi , ema xmkn byk taw , sebab ema yg mnggigil lebih ,, mngalah kan pngantin lak ... hahaha .. xpe , 1 pngalaman baru ..::couple in black

Pas setle mkn n brsanding sume , ema && encik tunang pun grak balik .. huhu .. tapi kiteorg sempat pergi membeli belah .. ema pun xsure ape name tmpat tu , yg pasti , barang2 pngantin kt situ , mmg sgt2 la murah .. npk x cermin kt bawah tu ?? 1st time pndang , hati trus tertarik .. suke sgt2 , smpai encik tunang tarik gi tmpat lain pun xnak ... huhu .. && encik tunang pun beli kan lah ema 1cermin comel tu .. nti pas kawin , nak taruk kt ruang tamu kami (: (jgn jelez)

::cimonet dania tgh posing .. ingt ema nk snap pic dia .. haha

kak hanim engagement day (:

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
salam all readers .. ok , mmg sgt berhabuk belog kesayangan hamba ni .. last week ema bz && xde kt umh , balik kg , setle kan majlis pertunangan akak cyg ema .. oleh kerana intenet saya lebih lembab dari siput , ema terpaksa upload gmbar dgn kadar yg lame , so , ia sgt mnguji kesabaran .. && oleh kerana itu , ema malas nk tggu .. jadi , hnya gmbar ini sja yg ema smpat upload , yg lain , akan di upload later ye adik2 .. Utk kak hanim , nti ema balik kg , kite blutooth ye yunk ;)

pic1 ; time nih tgh berdebar2 mnunggu bakal mak mertua menyarung cincin .. wooo !! sgt rugi bagi sesiapa yg xmerasa saat ini !