Thursday, September 29, 2011

deko bilik pengantin

last sunday balik manjung , pegi kenduri , pastu pegi kedai lampu , beli ini , utk deko bilik pengantin .. murah je , 1=RM49 .. ada yg lampu tinggi design sama jgk , cuma nye , yg tinggi tu xsesuai utk bilik ema , sebab bilik ema kecik je .. maybe sesuai utk ruang tamu ..


lampu ni , ema letak kat side table .. pastu letak frame gmbar kami je kot .. plan asal nk letak bunga rampai kt meja tu , tapi dh beli lampu meja tu , terpaksa abaikan plan asal ..

sok sabtu ema round d world sbb nk gi anta kad kawin utk sedara mara yg jauh2 dulu .. dh masuk 1/10/2011 dh .. mule2 gi behrang rumah mak lang , batang kali , bukit beruntung rumah kak umi & rawang utk amik doorgift :)


gambar ni gmbar minggu lepas kt manjung , kiteorg kuar cari kedai fotostat , encik tunang serahkan borang kebenaran kawin kt sy pada ari sabtu , kelmarin , sy return balik kt dia sebab xlengkap lg .. hai lah borang , bile nk selesai ni ..
ohh encik tunang , saya rindu awak lah .. jumpa minggu depan k:)


Wednesday, September 28, 2011

bunting siap

salam jumaat :)

30Sept2011 sudah .. makna nye lg 49hari lagi ema bakal bergelar puan .. sekarang panggil cik lg taw ..
semalam bunting sampai .. ema buat utk 2belah pihak sekali .. so , totally rm70 inc postage .. wat kat cheapcheap .. bagus deal ngn kak fasihah ni .. cepat je design siap .. tabah sungguh dia wat bunting ni .. sabar layan kerenah cust mcm ema ni .. hehe .. design kt cheap2 ni up to date .. sbb tu ema suka ..

biru tu utk belah encik tunang , pink tu utk belah ema ..


to aisyah , ema dah dapat dh hadiah dari aisyah .. soweet sgt taw .. hari tu ema ade masuk contest ni anjuran aisyah la :) dania pun berkenan ngn rantai cute tu .. thanks aisyah utk gift yg kiut miut ni .. lain kali wat contest lg ye , ema nk masuk lg :)


p/s : utk kina , & utk sape2 yg bakal melangsungkan perkahwinan minggu ni ,selamat pengantin baru ema & encik tunang ucapkan .. semoga bahagia hingga ke akhir hayat .

p/s utk encik tunang : terharu lh syg snggup bgn kul 3 pagi td jawab call ayg sambil nyanyi lagu epi bsday utk ayg .. sbb kul12 ayg tdo awl & silent phone sbb tu xjwb call syg..kikikiki:)

Wednesday, September 21, 2011

bunga rampai

tengahari tadi , abah balik makan tengahari kat umah .. bawak balik 1 bungkusan besar dalam plastik .. seingat ema , ema suh abah bawak balik photostat ic 4 keping je utk borang wali.. tapi bawak balik lain lak .. bukak2 bungkusan , nahhh ... bakul besi .. abah kata ada supplier bagi hamper , abah bawak balik bakul je .. ema tnye , isi nye mane ?? haha , abah gelak je .. kuang3x.

ni la bakul tu .. warna gold .. tapi kalau nk letak bunga rampai , kena lapik dulu kt bawah tu ..

candle & perfume tu dh beli masa puasa ari tu..mmg beli utk majlis ema nti..

warna gold bakul besi ni .. cantik gak .. abah bagi idea letak buah kat meja pengantin , ibu lak bagi idea suh letak bunga rampai .. pikir2 balik , kalau nk letak buah , perlu 3lg bakul yg sama .. so , ema decide letak bunga rampai je .. tq abah utk bakul yg menarik tu :)

ema dah beli pun candle ngn minyak wangi utk drop kn sikit kat bunga rampai tu .. pengsan nk rincik2 bunga rampai nti .. xpe , ema ade askar2 yg akan tlg rincikkan daun pandan tu nti .. tengs kawan2 :)

diy pertama

hari ni , ema sempat diy centerpiece utk meja mkn pengantin:)
puas hati sgt dpt diy walaupun hasilnya xbrapa nk cantik mcm org lain wat , tapi ema tetap puas hati .. byk ema nk share kt blog ni makin dekat nk kawin ni kn ..
jom cuci mata .. :)

ni pantun2 untuk diletakkan di bahagian meja makan utk keluarga belah lelaki..
boleh makan sambil berpantun taw..

*source of pantun : encik google.tima kasih

pic yg kat atas ni pulak , utk letak kat meja mkn pengantin.. ilham dpt dari puan xora , puan xora wat raja & ratu utk meja santap raja sehari , tapi , ema letak sign selamat datang..
seterusnya , ema akan pacakkan kt bunga centerpice .. nk tau rupa nya .. tunggu k..



Tuesday, September 20, 2011

baju ibu & abah pengantin

khamis lepas , ema balik manjung sebab jumaat kn cuti 1malaysia:)
mmg kiteorg 1family , kalau cuti lama, cam 3ari ke , akan balik manjung .. pas asar gerak , sampai sungai besar , singgah jakel jap nk cari baju abah&ibu .. theme wedding ema kn grey in pink , ema & encik tunang akan pkai grey , tp family sume pakai pink ..
mula2 , abah xnak sgt pink .. sampai sana ema cari kan pink yg xberapa gedik sgt .. so , dapat la mcm kt bawah ni .. hehehe ..


utk along & adik , dorang nk pakai T-shirt je , so , nti ema nk cari t.shirt yg berkolar kaler pink utk both of them .. baju abah ready made , hrga pun ok rm150 inc sampin n butang baju melayu .. baju ibu lak kena tempah , kain pasang rm80 sepasang .. baju abah & ibu utk malam nikah xdpt lg .. baju mereka utk majlis bertandang pun xdpt lg .. mnggu dpn pulak cari kat jakel s.alam..
family cousin2 n mak2 sedara ema , ema dah ckp ngn dorang , utk pakai pink gak:)

kad kahwin dari b2b kina dah sampai:)


tengahari tadi ema dapat kad dari b2b kina:)
cepat2 call encik tunang ajak gi pahang..die kata jauh nye..tp ema pujuk2 die sbb xpenah pun gi b2b nye wedding .. utk kina , insyaallah kalau xde aral , ema n encik tunang smpai k..
semoga smuanya berjalan dgn lancar hendak nye ..
aminn..

59hari lg ? mcm xpercaye..

Wednesday, September 14, 2011

Wordless Wednesday #1


cik auni kawan saya yg sgt baik .. thanks tlg lipat2 kad utk kwn awak yg sgt pemalas ni :)
65hr lg ~

Wednesday, September 7, 2011

almari bilik


lagi 71hari .. OMG .. prasaan? tah .. gementar , gembira , takut , malu , segan , marah(xkurus2 lg) , smua nye ade .. ok , xnak cakap sal perasaan dh .. nti gile .. ekeke ..

  • borang nikah , in progress .
  • baju nikah , 15hb ni amik .
  • baju bersanding , next week fitting baju.
  • kad kawin , tgh lipat2 n tampal nama n alamat utk tetamu.
  • baju ibu & abah pun xbeli lagi .. this week baru nk pi cari kain.
  • doorgift , hujung2 syawal baru nk amik kt kdai .. sbb takut umh pack dgn doogrgift tu ..
  • ohh jiwa xtenteram .. nk tdo mlm pun xlena .
  • setiap minggu gi kenduri kawin , cmne nk kurus ?



ni la almari bilik ema yg ema nk tunjuk kt u'ols tu .. ari tu pintu kecik kt atas tu pecah cermin nye .. so , mintak tukar yg baru .. amik masa sebulan gak la baru dapat yg baru .. abaikan barang2 yg messy kt almari solek tu .. best almari tu .. byk compartment .. barang2 ema je dah penuhkan almari tu .. almari ni tinggi .. kalu nk simpan barang kt atas tu , kena panjat krusi ..
almari tinggi ke ema xcukup ketinggian ek?
abaikan lg..

ema suke bace entry ni yg di post kan xora .. label perkongsian hidup xora ni , ema slalu jadi kan rujukan .. bagus taw utk pasangan2 yg baru kawin ni .. insyaallah pas kawin nti akan dipraktikkan ..