Thursday, August 25, 2011

Contest-Happy Giveaway by Si Budak Kurus


1. Buat entry yang simple, WAJIB letak tajuk Happy Giveaway by Si Budak Kurus

2. Letak banner ni dalam entry korang dan linkkan banner ini ke entry ini. TAK PERLU letak di sidebar.

3. Like FanPage ni

4.TAK WAJIB FOLLOW blog Si Budak Kurus ni ..


5. Kalau dah siap boleh tinggalkan LINK DI KOTAK KOMEN ENTRI INI / FANPAGE Si Budak Kurus atau Ninie Azriena's diary .

6. Pemenang akan dipilih oleh random.

7. Mudah kan ? So , mari la join beramai2.

8.Hadiah die , menarik taw !! nk tau ? klik la banner diatas.

TARIKH TUTUP : 30 AUGUST 12.00 a.m

Tuesday, August 23, 2011

"about me"contest by aisyah

rasa2 macam nk join contest aisyah la :)
cuba nasib je ni .. hehe .. tajuk contest ni "about me" ..



"about me"


Nama penuh : Noor Amalina bt Baharuddin

Tarikh Lahir : 30 sept 19--

Tempat Lahir : Seberang Perak ..

Cerita di Sebalik Tempat Lahir


Cakap pasal tempat lahir ni , sangat la dramatik :)
Ema lahir masa orang tengah sibuk2 nk kenduri .. Time tu kat umh nenek ema,kenduri kahwin mak njang&&mak teh ema .. Malam orang sibuk2 wat keja nk kenduri , ema pun sibuk nk kuar dari perut .. kelam kabut la orang kampung time tu .. Mak2 sedara && nenek2 sedara smua kelam kabut la .. Yela , msa tu dah malam sgt, at last , lebih kurang kul 1am 30Sept19-- , ema pun lahir la ke dunia ni .. Sekarang ni , bila pegi kenduri2 kahwin , sape2 , mak2 && nenek sedara , smua cakap , ni la baby kenduri kahwin :)

Soal Hati && Cinta


Cakap soal hati, ema dah bertunang 5Februari2011 lepas .. Insyaallah 19.11.2011 ni kami akan diijabkabulkan.. So , I've taken with someone yg benama Mohd Noor Fadhli ..
Cakap soal hati lak , ema dan encik tunang start berkenalan pun masa kenduri kahwin jugak .. Hidup ema mmg berkait rapat ngn kenduri kahwin kan ? hehehe ..
Masa kiteorang start kenal2 tu , ema kenyit2 mata kat die .. hehehe tipu .. Masa ema kenal ngn die , die bagi bisnes card(name card) die kat ema .. So, start tu , ema bermesej2 an la ngn die .. smpai la skrg .. we both xdeclare pun tarikh couple , so , kiteorg amik tarikh kenduri kahwin tu sebagai tarikh rasmi kiteorg .. && fyi , encik tunang ema tu ada lah cousin ema .. kirenye , mama encik tunang dengan abah ema adalah spupu , so , we both adalah , dua pupu la .. ekekeke :)

Makanan Kegemaran


Ok , stop soal hati && cinta ema .. Now , we talk about makanan kegemaran :)
Ema teramat suka masakan nasi kenduri kahwin !! Teramat lah suka , sampai , sapa2 yg wat kenduri kahwin , ema akan pegi .. Kebanyakan org mude2 (cewah) macam ema ni xsuka pegi kenduri kn ? Cth nye , kwn2 yg sebaya ema , dorang xpenah follow mak2 dorang pegi kenduri , tapi ema ikut je ibu ema pegi umh orang kahwin walaupun dekat2 ngn umh ema sebab nk makan nasi kenduri kahwin pnye pasal .. Ema xpenah jemu pun makan nasi kenduri kahwin ni .. So , sape2 nk wat kenduri kahwin , jemput la ema .. hehe :)

Encik Tunang describe about Ema :)

* comel
*sangat manja
*sangat degil
*terlebih mengada2
*kuat tido
*kuat makan
*suka merajuk
*suka kena pujuk
*ego tinggi menggunung
*suka makan nasik kenduri kawin
*high mentenen
*kuat shopping
*suka perabih duit utk benda yg bukan2
*suka tengok cerita melayu & jiwang2
*suka mengarut
*romantik
*pemalas



Family Describe About Ema

*pemalas
*kuat tido
*gemok
*suka seluar pendek dalam umh
*kuat shopping
*suka paw org(my family je ok)
*suka bangun lambat
*suka masak tapi xdapat tandingi ibu

Ema Describe About Ema

*kuat tido .. xleh mis tido .. rugiii :)
*malas .. ade masa ema malas , tlg la jgn kaco .. ekeke
*suka penting kan orang yg ema sayang .. exmple , family , tunang , bakal family in law , && kawan2 rapat ..
*suka makan ? suka la jugak .. ekeke :)
*suka shopping .. yup . of coz:)
*gila handbag branded .. yg lain2 xkesa sgt .. handbag je pnting .. xtaw nape ..
*suka handbag , almari baju yg byk compartment
*suka lipat baju
*suka mengemas
*suka masak
*suka menyanyi
*suka bercakap sorang2
*suka senyum sorang2
*kuat berangan
*suka GCB & Prosperity Buger damn much !!
*suka mengeliat


Kawan2 talk about Ema

*kelam kabut
*xpandai naik train
*xreti berdikari
*kuat nangis
*mulut becok







Monday, August 22, 2011

nangis tgk kad kahwin nama saya&dia

nampak x kotak kat bawah ni ? gerun x ? ececeh .. berat taw kotak ni .. xlarat nk angkat .. mintak tlg courier bawak masuk dalam umh .. bukak dgn rakus sekali .. ema kn gelojoh ..
kad kahwin ema dah siap ..


terus kuar air mata ..
xsangka nama ema n encik tunang kt kad kawin tu.. Selalu nye tgk kad kahwin nama org lain ,, tetiba tgk nama sndiri .. aishh .. btl ke nk kawin ? cubit peha kiri , sakit .. cubit peha kanan pun sakit .. makna nye ema xmimpi la .. hehe :)

puas ati ngn kad sndiri, padan la dgn harga pun .. ema wat kad murah je , yg penting niat kite kena ikhlas .. sbb nk jemput orang dtg mjlis kite .. :)
wat kad ni kat GRAZINE DESIGN kat klang .. tapi ema beli online je .. mudah .. diorang pun paham ape kite nk , tapi make sure taw kena check dlu sblum mereka print .. kang takut alamat salah kang , kn susah .. time kasih kat grazine sbb sudi layan kerenah kami yg banyak pe'el ni ..

kad ema rm0.35 tmbah laminate rm70 utk 1000 kad .. ema pnye kad pun wat both side .. sbb ema ngn encik tunang kn 2pupu .. so senang crita kalu kt kad tu wat both side .. hehe :)

ai , pengsan nk lipat sorang2 sume nih :)


Sunday, August 21, 2011

resepi biskut cornflakes



salam :) diharap anda smua sihat2 belaka ..

malam td && tgahari tadi , ibu kerah ema wat biskut raya .. siap jugak 2jenis .. biskut cornflakes && biskut nestum badam .. hehe .. bile dah siap berbalang2 , mula la eksaited lebih .. xsabar nk bagi encik tunang rasa ..
lidah ema rasa sedap sgt .. xtaw la lidah org lain rasa xsdap ..

bila wat kuih raya ni , kita rasa puas sgt , sbb hasil tangan kite kn .. ececey .. petang tadi ema post la kt fb gmbar2 kuih yg ema brjaya siap kan .. siap ade org tnye lg bleh oder ke x .. hehe .. ema wat pun suke2 je utk makan .. hehe .. ade gak permintaan resepi .. ok , kt sini ema share kan dlu cara nk wat biskut cornflakes .. senang && sangat simple taw:)






bahan2 :
cornflakes 500grm
buttercup 100grm
gula 4 sudu besar
madu 5 sudu besar
badam yang di bakar terlebih dahulu (bakar2minit dlm oven)
cherry hijau n merah dipotong dadu
sedikit bijan

cara2 :
1: cairkan butter,gula,madu diatas kuali && masukkan semua bahan diatas
2: ramas2 cornflakes separuh hancur dan campur ke dalam adunan pertama
3: masukkan kedalam cup dan bakar dalam suhu 150'c selama 15minit

p/s : utk hiasan , boleh taburkan chocolate rice dlm cup

pastu siap la 1 jenis kuih .. hehe .. ema wat 1kilo cornflakes taw .. sbb , nk bagi encik tunang 1 balang .. hehehe :)


Sunday, August 14, 2011

bunting emma

ni bunting sebelah umh ema .. baru dapat draft bunting .. mmg cntik2 sgt dkat cheapcheap(fb) && murah lak tu:)

kad kawin ema pon dah siap td baru baca email .. ohh eksaited nye .. bleh bungkus2 bawak balik raya .. sbb i jmpe encik tunang kt kampung time raya nti .. ekekee.. xsabar nk tggu raya ..
dam dam dum bunyi mercun :)

mood raya datang ni sbb pasang suria.fm duk dgr lagu raya je dari pagi .. weee:)




Thursday, August 11, 2011

dreamland

"hai semua .. mari dekat , mari dekat " ( ala2 sheila rusli iklan mayonis)

katil pilihan hati ema dh smpai sabtu ari tu .. baru smpat nk update :) pilihan hati sememangya putih .. sebab nmpak suci gitu .. ekeke .. gigih betul kemas smua barang2 lama n pindahkan kt blakang rumah(rumah sempit xde stor) . Wlaupun bulan pose , tetap bersemangat nk kemas ..

Almari bilik ema je xleh nk upload gmbar lg .. sbb ade satu pintu alamari kena anta gi kdai prabot tu balik .. sbb cermin nye pecah .. nasib abah prasan .. nanti bile dorang dah anta pintu almari tu , ema akan update sal almari k:)
tilam nye tebal .. 9inch kot kalau xsilap ema .. slalu nye org pkai tilam 7&9inch je .. suka tilam tebal2 ni .. tahan lama & tahan lasak .. opps:) lasak means kalu ade budak2 melompat2 atas tu , xde la lembik tilam tu nti .. ade ke budak2 nk melompat ? ~~

ni matress utk katil ema .. sepatutnya , beli katil ni dah percuma tilam .. tapi ibu xnak , ibu kata tilam yg dorang bagi tu xtahan , so ibu amik la tilam kat atas ni .. tambah duit lagi .. aiyyakk .. ceyyy2 .. cakap mcm duit ko plak yg kuar ema .. hahaha .. 10thn waranty .. anak dah 4 kot .. haha(insyaallah)

Anyway , pas tdo beberapa hari ni , mmg asyik bgn lmbat je .. sabar jela ibu kata .. Pas sahur n subuh , mmg katil tu la jd mangsa .. sedap nye landing atas tilam baru:)

p/s penaja to encik tunang : Putih itu suci .. sesuci cintaku padamu .. ewaaahh..



Wednesday, August 10, 2011

persediaan mental:)

semalam gi jusco bukit tinggi ngan wani & ika .. last minit plan mmg xdpt ape la kn .. cuci mta je .. ape yg nk dibeli mmg xjmpe + xberkenan .. singgah popular cari novel .. pastu cari buku motivasi utk alam rumahtngga .. so , jmpe ni .. trus amik , selak2 , best pulak .. so, ema pun beli .. ika beli buku cari jodoh :)

bagus buku ni .. pasni , nk beli yg lain lak .. saya sungguh bermotivasi hari ni .. bye:)

Wednesday, August 3, 2011

bengkang roti

juz nk share , ibu msak kuih kegemaran ema:)
npk x kegebuan kuih itu ? ekeke ..
name kuih ni bengkang roti ..
kembang mcm pipi ema ..
ari ni buke pose dgn wajah berseri2 sbb ade kuih feveret ema..

sbnar nye xnak describe ape2 ..
tapi terover lak :)




encik tunang , kalu nk , dtg lah rawang :)