Friday, May 27, 2011

sedetik lebih

assalammualaikum readers ;)
Pada readers ema nk pesan awal2 , entry ini khas ditujukan buat biey tersayang sempena 2tahun sudah usia hubungan sorok2 kami ;) hehe .. entry ini mempunyai unsur2 jiwang sikit , pada yg xsanggup baca , better jgn baca .. Takut kang ada lak yg muntah darah pulak ;) Pada yg sudi membaca , sama2 lah anda ikhlaskan hati utk mendoakan semoga hubungan kami ini kekal sehingga ke jinjang pelamin(insyaallah bln11ni) && kekal bahagia hingga ke akhir hayat ;)
.peace.

salam sayang buat :
MOHD NOOR FADHLI.(a person who i had ever love in my life)
30Mei2011, genaplah 2tahun usia perkenalan kita biey syg ;) ingt lagi x biey , 2tahun yg lepas , kite same2 menghadiri majlis perkahwinan cousin org kat Sitiawan,Perak.. Time tu kalu biey ingt , kite pakai baju warnanya sama.. Biey cuba tegur2 org . Sepatah biey tnya , sepatah org jawab(kelakar kn?) Pastu biey bagi bsnes card biey,org amik sbb family kite plan nk gi Lumut lak pastu. Org pun simpan lah no biey kat dlm fon. Pastu biey gerak dlu gi Lumut tu .. Pastu , abah org suh msg biey , suh ckp kiteorg xdpt ikut gi lumut , sbb ada hal lain .. Time tu lah trus start kite bermesej2 && hubungan itu menjadi lebih serius .. Kadang2 sepanjang hari kita mesej .. Time tu pakai prepaid lg ;) hehehe .. Skrg dh pakai postpaid lain lak jadinya , bergayut 24jam ;) Org pun tgh stdy lg time tu .. biey byk bagi sokongan kt org ;) Ape2 yg jadi dlm 1 hari tu mesti report kt biey .. Biey pon camtu .. Perasaan syg tu dtg sendiri sbb dgn cara biey , layanan biey pada org membuatkan org rasa selesa sgt dgn biey .. Kite pun xdeclare pun hubungan ni.. Sbb tu lah kite amik 30Mei2009(tarikh jmpe kat kenduri) sebagai tarikh hubungan rasmi kite ;)

Kerana sejak 30Mei2009 tu , hubungan kite menjadi rapat. Byk yg kite dh lalui bersama, suka&duka smuanya alhamdulillah xdpt menghalang drpd org MeNc.Ntai(malu nk sebut) biey .. Org slalu berdoa smoga ibu bapa& keluarga kita dpt trima hubungan kita ni. Alhamdulillah berkat doa kita selama ni biey , keluarga kita merestui hubungan kita ni walaupun pada mulanya mereka agak terkejut .. Yelah , kite kan 2pupu .. Org bersyukur sgt2 biey , 8Januari2011 , keluarga biey dtg merisik && pada 5Febuari2011 kita diikatkan dgn ikatan pertunangan.. Sekarang , org dh jadi tunang biey . Sebelum ni kite pndang2 , snyum2 , rupa2 nya ada makna .. Sblum kite start berkenalan , kite hanya berjumpa time2 kenduri je .. Xsangka sgt kite dah bertunang && nk kawin dah pun .. Biey byk mengajar org erti setia , hormat pada biey , belajar menjadi seorg yg sabar , && byk lg yg org xdpt nk coretkan disini ..

Biey,kt sini org selitkan sebuah lirik lagu yg org sntiasa dgr stiap hari sambil tgk gmbar2 kite bersama,&& lagu ni sgt2 bermakna&&sgt2 ditujukan utk biey ..


##(biey , sorry sbb curi snap pic biey time kite webcam skype ari tu.. Susah dpt gmbr biey sorang2, last ni la mngsanya.hehe)##

SEDETIK LEBIH

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan

Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu

......

Biey .. terima kasih sbb bahagiakan org .. terima kasih sbb slalu wat org senyum(sbb mmg susah nk snyum) terima kasih wat org ketawa sepanjang hari dgn keletah2 biey yg cute tu(hehehe) , terima kasih sbb menyayangi diri org , terima kasih sbb memilih ema sebagai ratu dihati abg(soon), xtergambar rasanya bagaimana rasa gembira & bahagia berada disisi biey.. Org harap bahagia ini milik kita . selamanya .


"Ya Allah , bila aku masih diberi kesempatan , cintakan lah aku dgnnya, sesungguhnya dalam hati ini tiada yg lain selain dirinya.amin."


#the love story of #

Mohd Noor Fadhli & Noor Amalina

Friday, May 6, 2011

kursus pra perkahwinan

Assalammualaikum readers yg dikasihi ;)

Post kali ni mmg dah lame nk post .. Asal nk post je , terpaksa draft kn dlu .. Sbb , ermmmm byk sebab la;) Hari ni berjaya gak di post kan .. 3minggu lepas ema 2minggu di Taiping (umah biey)
Lame x ? Lame kot 2minggu .. Korang penah ke 2minggu duk umh bakal in law korang ?? hehe .. Disebabkan ema ni bkn lah org lain pun ngn bakal in law ema tu ema pun stay 2minggu kat sana .. Sebab utama duk sane , sbb nk pi kursus kawin kt Hasani Kamunting .. Biey la nk sgt kursus same2 .. Xpe la , kite ikutkan jela kata org yg nk jaga kita tu ;) Memang best la gi kursus bersama ni ..

Antara kelebihan kursus kahwin bersama bakal pasangan hidup kite adalah :

1) Mempelajari bersama ilmu2 alam berumah tangga. Bukan senang sebenarnya nk melayari alam berumah tangga ni .. Byk cabaran nya ..

2) Lebih mengenali pasangan kita sepanjang 2hari berkursus ;)

3) Sama2 bersedia menghadapi alam rumah tangga . Bukan apa , mengikut pengalaman ema berkursus , motivator kat sana suka bercerita kisah2 yg pernah mereka alami spanjang mnjadi motivator, jadi kita dan pasangan yg dgr bersama , masing2 harus bersedia utk menempuh alam itu.

4) Bersama2 mempelajari cara berkomunikasi dgn baik terhadap pasangan. Kebanyakan motivator akan mengajar cara berkomunikasi dgn pasangan . Jadi, masa ni lah ema &&biey akn blajar cara bertutur dgn pasangan . Dari jauh duk menjeling2 biey sambil ckp "ingt tu!" ...

5) Saling mengingati apa yg telah dipelajari semasa di kursus kahwin .. Ema akui , byk sgt ilmu yg ema dpt masa kursus ari tu .. tggu nk apply je ni pas kawin .. ececeh..gatal ko ni kn ema?

6) Lebih mengenali pasangan , keikhlasan dalam menuntut ilmu .. Ada gak ema dgr2 mulut peserta yg lain yg merungut2 , 'bile nk habis ni'.. herm.. xtaw nk ckp la kn org cmtu ikhlas ke x?
Paling terharu tgk note biey lagi panjang dari note ema . (i love u biey . smoga biey jadi khalifah utk bb & ank2 kite .. insyaallah)

Antara modul yang ema pelajari adalah :
1) Aqidah
2) Ibadah
3) Akhlak
4) Prosedur Perkahwinan
5) Hubungan dalam Keluarga
6) Pengurusan Sumber Manusia
7) Komunikasi Suami Isteri
8) Pengurusan Stress
9) Pengurusan Kesihatan
10)Pengurusan Talak
11)Ujian ;)



: dapat ini sebagai rujukan kami


: Sijil Kursus Pra Perkahwinan ema;) alhamdulillah

:Note ema yg lagi pendek dari biey


: Borang nikah negeri Selangor

toink2 . bye2 . peace ;)

p/s utk readers : biey tu panggilan utk tunang saya ! kiteorg x pgil pon biey2 tu, hnya dlm alam maya ni je . xpenah pun panggil biey2 n bb2 ni .. peace .. ^__^ (saja nk menggedik)

p/s utk biey : i love u darling .

Legend Hotel

asslammualaikum salam sejahtera kpd readers yg dikasihi ..

sihat ke awk2 smua?? Nak story sikit ngn u'ols .. Pas solat jumaat td , tgh ema duk feeling2 lagu disaat aku mencintaimu nyanyian dadali .. kalu nak download boleh amik kat SINI .. Jieha la minx tolong aku carikan lagu ni tadi .. Best utk org yang baru pas clash ;( Tapi aku layan je ..

Ok , sorry ema lari2 topik la pulok .. Ema leh gelak guling2 bile teringat balik cerita ni .. aiyak ..
Ceritanya cmni , selalunya , sebelum gi solat jumaat biey(encik tunang) akan call ema dulu && lepas balik masjid pun dia akan call .. Tapi hari ni x call la pulok .. penat den tunggu ni nok .. Ema pun text la biey .. Text nye berbunyi camni "hello darling , u xingt nak call i ke ? " Ok ema tipu lagi .. Ema xde la sekasar tu nk cakap ngn biey .. Ema just tanya "biey ktne?bz ke xsmpat call bb?"
Dia xbalas taw smpai skrg .. Risau+Sedih sikit .. Tiba2 lebih kurang 5min pas text biey, ada call in .. Suara perempuan .. Katanya nk cakap ngn EN MOHD FADHLI(biey) .. Aishh .. lain mcm je .. Ema pun dgn nada yg riang ria seperti selalu pun tnya , "ni sape ? dari mana?" Pastu die kata dari legend hotel .. pulok dah .. huhu "(biey da tempah hotel utk kiteorg bln madu ke?)" berangan jela kau ema !! Pastu ema ckp , dia xpakai no ni , knp call no ni ? (padahal dulu biey yg gne no ni.saja wat2 tnya) Pastu ema bagi la no biey yg mmg khas utk kwn2 & bsnes die je .. Pastu pempuan tu pun kata , "ok2 tq , ni saya tgh ckp ngn sape ye ? anak die ye??"
Ape kau kata ? anak dia ????? kaw tau x ini tunang dia ? huhu ,, tapi ema xkata la camtu depan2 die .. kurang ajar name nye .. Mmg ramai org kalu call ema msti ingt kn ema ni adik2 .. sbb suare ema mcm kanak2 rebena kate nyer .. Ok, xnk merungut . Sesungguhnya ema sgt bersyukur dgn kurniaan Allah swt ni .. hihi .. xsabar nk story kt biey ..yaww ! ok bye ;)

p/s utk readers : biey tu panggilan utk tunang saya ! kiteorg x pgil pon biey2 tu, hnya dlm alam maya ni je . peace .. ^__^

p/s utk biey : i love u darling .

Wednesday, May 4, 2011

26 hari lagi ;)

asslammualaikum readers yg dikasihi ..

Dh agak lame ema tinggalkan ceriterahati emma ni .. lately ni ema agak busy sikit .. almaklumlah ,ema dah start wat bsnes online .. kalu berminat , boleh klik SINI .. Jadi , kepada bakal2 pengantin yg bakal melangsungkan hari bahagia mereka , jgn lupa jenguk2 ye ;)
Balik pada asal , lagi 26hari yaww .. xsabar tggu lagi 26hari lagi , sebab......ema dah nk kawin!! ok, ema tipu .. sebenarnye lagi 26hari , genap la 2tahun hubungan ema&&encik tunang;)
Pasal celeb together , ema xpikir pun sal ni .. sbb kiteorg pon jauh && masing2 pun busy menguruskan majlis K-Hw-N kami .. Jadi ema pon tgh pikir ape yg sesuai utk encik tunang ;)
Utk pengetahuan u'olls skrg , ema dah start diet ;) NO nasi ! NO sugar ! tapi dah kata lidah melayu kan , msti nk mkn nasi gak , mana x nye , dah lebih 20++ tahun ibu bagi mkn menatang tuh je , lidah pon dh serasi ngn nasi ... Jadi , ema hanya makan nasi 2sudu je setiap hari ;) tu pun sebab kes teringin sgt la kan.. Memandangkan sekarang dah bulan5, ema pun nak start ganti puase.. 12hari oii ..takpe la , sedang elok la sbb ema tgh berdiet ..