Monday, March 21, 2011

dating ngan encik tunang

assalammualaikum

hai readers semua .. sihat kah anda ? dgn keadaan cuaca yg hujan ni , wat ema rasa nk tido je .. huhu .. ok , nk cerita , time dating ngn hubby .. oh , selama sebulan lebih x jmpe ni , mcm2 kerenah ema .. bila dah jmpa , lain plak kerenah ema ni .. nk berkepit je , xnak renggang langsung .. xpaham lah knp .. huhu .. encik tunang dtg ari jumaat , amik ema cara baik , jmpe ibu && abah , minx izin , baru leh angkut kuar .. hahaha .. ibu && abah pun xkesa sgt .. dorang knal syg mcm mana .. ptg jumaat tu , mcm biasa lah , kalu kuar , msti selesaikan misi dulu .. sebelum kuar , mmg dah plan nk wat ape , nak cari ape , so , kiteorg x lah kelam kabut nk pikir2 nk wat pe , && nk gi mane ... huhu ... 1st skali , kiteorg gi cari hadiah utk IJAT&&KAK AYU .. sebab , ari sabtu bersamaan 19march2011 , kiteorg nk pi makan kenduri kt ipoh .. huhu .. kt umah ijat lah .. pas selesai misi pertama , kiteorg balik , solat maghrib kt umah cik ana .. pastu , malam itu , abah belanja kami mkn ... mkn di , D'MUARA , lumut .. wahh , mmg sedap la kan ,, tgh2 lapar , pastu mkn seafood lg .. thanks abah .. encik tunang makan mmg xingt cik ayg die kt sebelah dh .. hehe .. pastu jalan2 di jeti lumut .. balik , pastu tido .. sok nak jalan lg .. huhu ..
Pagi2 bangun , ema && encik tunang gi beli sarapan ,, kiteorg npk mc'd .. so beli la set family breakfast tu .. ibu awal2 lg dh pesan , nk mkn nasi lemak , pas gi mc'd , misi mencari nasi lemak plak .. baru ema tahu , encik tunang ema ni sgt la cerewet .. tgh duk mencari tu , leh plak nk patah balik sebab dia npk ada lori jual nasi lemak td , customer nye ramai , msti sedap .. terharu plak ema , sggup die patah balik jauh2 sebab nk nasi lemak yg ramai customer tu utk ibu ... huhu.....


::encik tunang bersama kwn baik nye ijat ;)

::selamat pengantin baru !ijat&&kak ayu

setle je mkn , kiteorg cepat2 siap , && cepat2 gerak ke ipoh .. misi menjadi pengapit utk IJAT&&KAK AYU .. bab ni lemah sikit ,, mmg dari awal lg encik tunang ajak jd pengapit .. ema lak xbape nk reti , sebab xde pngalaman jd pngapit .. smpai je sana , rasa teringin lak nk jadi pngapit .. huhu .. mmg best jd pngapit ni , bukan nye susah pun ,, kipas je la pngantin tu .. pastu , kt meja makan beradap , tlg amik kan mkanan utk pngantin .. ha.. tu je pun .. huhu ;)
Tapi , ema xmkn byk taw , sebab ema yg mnggigil lebih ,, mngalah kan pngantin lak ... hahaha .. xpe , 1 pngalaman baru ..::couple in black

Pas setle mkn n brsanding sume , ema && encik tunang pun grak balik .. huhu .. tapi kiteorg sempat pergi membeli belah .. ema pun xsure ape name tmpat tu , yg pasti , barang2 pngantin kt situ , mmg sgt2 la murah .. npk x cermin kt bawah tu ?? 1st time pndang , hati trus tertarik .. suke sgt2 , smpai encik tunang tarik gi tmpat lain pun xnak ... huhu .. && encik tunang pun beli kan lah ema 1cermin comel tu .. nti pas kawin , nak taruk kt ruang tamu kami (: (jgn jelez)

::cimonet dania tgh posing .. ingt ema nk snap pic dia .. haha

4 comments:

nora said...

mmg comel
warne putih lak tu, mmg cun ar

ENTRY HOT : 2+1

amalina baharuddin said...

huhu .. thanks nora ;)
mmg suke pun kaler putih .. sweet sgt

zatie said...

kalo ko nk....ak boley wt hand made ak khas tok ko cermin design ko......haha...tp...i bz la ngan project skrg ni....love u...:)....zatie ni...=)

amalina baharuddin said...

huhu .. pas ko grad , ko wat kn ehh .. love u toooo!!