Monday, March 21, 2011

dating ngan encik tunang

assalammualaikum

hai readers semua .. sihat kah anda ? dgn keadaan cuaca yg hujan ni , wat ema rasa nk tido je .. huhu .. ok , nk cerita , time dating ngn hubby .. oh , selama sebulan lebih x jmpe ni , mcm2 kerenah ema .. bila dah jmpa , lain plak kerenah ema ni .. nk berkepit je , xnak renggang langsung .. xpaham lah knp .. huhu .. encik tunang dtg ari jumaat , amik ema cara baik , jmpe ibu && abah , minx izin , baru leh angkut kuar .. hahaha .. ibu && abah pun xkesa sgt .. dorang knal syg mcm mana .. ptg jumaat tu , mcm biasa lah , kalu kuar , msti selesaikan misi dulu .. sebelum kuar , mmg dah plan nk wat ape , nak cari ape , so , kiteorg x lah kelam kabut nk pikir2 nk wat pe , && nk gi mane ... huhu ... 1st skali , kiteorg gi cari hadiah utk IJAT&&KAK AYU .. sebab , ari sabtu bersamaan 19march2011 , kiteorg nk pi makan kenduri kt ipoh .. huhu .. kt umah ijat lah .. pas selesai misi pertama , kiteorg balik , solat maghrib kt umah cik ana .. pastu , malam itu , abah belanja kami mkn ... mkn di , D'MUARA , lumut .. wahh , mmg sedap la kan ,, tgh2 lapar , pastu mkn seafood lg .. thanks abah .. encik tunang makan mmg xingt cik ayg die kt sebelah dh .. hehe .. pastu jalan2 di jeti lumut .. balik , pastu tido .. sok nak jalan lg .. huhu ..
Pagi2 bangun , ema && encik tunang gi beli sarapan ,, kiteorg npk mc'd .. so beli la set family breakfast tu .. ibu awal2 lg dh pesan , nk mkn nasi lemak , pas gi mc'd , misi mencari nasi lemak plak .. baru ema tahu , encik tunang ema ni sgt la cerewet .. tgh duk mencari tu , leh plak nk patah balik sebab dia npk ada lori jual nasi lemak td , customer nye ramai , msti sedap .. terharu plak ema , sggup die patah balik jauh2 sebab nk nasi lemak yg ramai customer tu utk ibu ... huhu.....


::encik tunang bersama kwn baik nye ijat ;)

::selamat pengantin baru !ijat&&kak ayu

setle je mkn , kiteorg cepat2 siap , && cepat2 gerak ke ipoh .. misi menjadi pengapit utk IJAT&&KAK AYU .. bab ni lemah sikit ,, mmg dari awal lg encik tunang ajak jd pengapit .. ema lak xbape nk reti , sebab xde pngalaman jd pngapit .. smpai je sana , rasa teringin lak nk jadi pngapit .. huhu .. mmg best jd pngapit ni , bukan nye susah pun ,, kipas je la pngantin tu .. pastu , kt meja makan beradap , tlg amik kan mkanan utk pngantin .. ha.. tu je pun .. huhu ;)
Tapi , ema xmkn byk taw , sebab ema yg mnggigil lebih ,, mngalah kan pngantin lak ... hahaha .. xpe , 1 pngalaman baru ..::couple in black

Pas setle mkn n brsanding sume , ema && encik tunang pun grak balik .. huhu .. tapi kiteorg sempat pergi membeli belah .. ema pun xsure ape name tmpat tu , yg pasti , barang2 pngantin kt situ , mmg sgt2 la murah .. npk x cermin kt bawah tu ?? 1st time pndang , hati trus tertarik .. suke sgt2 , smpai encik tunang tarik gi tmpat lain pun xnak ... huhu .. && encik tunang pun beli kan lah ema 1cermin comel tu .. nti pas kawin , nak taruk kt ruang tamu kami (: (jgn jelez)

::cimonet dania tgh posing .. ingt ema nk snap pic dia .. haha

kak hanim engagement day (:

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
salam all readers .. ok , mmg sgt berhabuk belog kesayangan hamba ni .. last week ema bz && xde kt umh , balik kg , setle kan majlis pertunangan akak cyg ema .. oleh kerana intenet saya lebih lembab dari siput , ema terpaksa upload gmbar dgn kadar yg lame , so , ia sgt mnguji kesabaran .. && oleh kerana itu , ema malas nk tggu .. jadi , hnya gmbar ini sja yg ema smpat upload , yg lain , akan di upload later ye adik2 .. Utk kak hanim , nti ema balik kg , kite blutooth ye yunk ;)

pic1 ; time nih tgh berdebar2 mnunggu bakal mak mertua menyarung cincin .. wooo !! sgt rugi bagi sesiapa yg xmerasa saat ini !








Thursday, March 3, 2011

makanan punca keputihan ? topik WHI ari ni;)

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
bagaimana kesihatan anda hari ni ? sihat ? diharapkan pada hari jumaat yg mulia ini , semuanya sihat2 belaka .. ok, sape yg tgk WHI(wanita hari ini) pada hari ni ? tajuknye , makanan punca keputihan. Apakah keputihan itu sebenarnya ? Ok , keputihan tu sebenarnya lendiran yg keluar dari faraj wanita yg selalunya akan buat wanita berasa tidak selesa .Ema pasti , ramai diantara kita ni , kaum hawa ada yg mngalami masalah ni. Sape yg mngalami masalah keputihan ni , ade yg mnganggap ia normal. Normal kah ia? Apa yg merungsingkan wanita , adakah ia akan mnyebabkan kanser ? Adakah keputihan itu adalah jangkitan sprti siflis ? Ape yg ema tahu , keputihan ni adalah normal jika ia berwarna jernih dan tidak mngeluarkan bau yg kurang enak . Bagi yg mengalami keputihan yg berwarna kekuningan , atau kehijauan , && mngeluarkan bau yg kurang enak , segeralah anda berjumpa doktor .
Adakah ia berpunca dari makanan ? Ema xpnah dgr pasal ni , tp td bila tgk WHI baru tahu , yg ikan pari , timun , kubis antara makanan yg mnyebabkan keputihan ? herm , dhla tu sume feveret ema .. Bagi masalah keputihan ni , ada petua2 yg boleh kita amalkan .
Antara petua yg boleh diamalkan ambil beberapa helai daun sirih , rendam dalam air . Kita boleh jadikan ia sbgai pencuci kemaluan kita . Ataupun , beli je produk yg berada dipasaran yg berasaskan daun sirih .



Wednesday, March 2, 2011

mood pun naik turun - naik turun ?

assalammualaikum kwn2 belog ..

u'olz sihat ? erm .. ari ni ema biase2 aje .. mood pun naik turun - naik turun gak .. huhu .. sebab melayan kerenah danish && dania tu .. opss lupe ema nk gitawu , ibu jaga anak org kt umh ni .. dah 7thun jaga danish && dah hampir 3thun jaga cimonet dania .. kalu dorang xde kt umh ni , rendu sgt .. kalu dorg ade , nk tercabut bumbung umh ak ni .. hehe .. tapi snok layan dorang .. sgt terhibur walaupun kadang2 dorg terover lasak ..
Ema pun kena belajar terima keadaan budak2 ni , sebab ema pun xlama lg akan jd ibu
(opsss,over ke ema ni ?) betul la ape ema cakap kn , kite kena la berfikir mature sikit sebab ..... oppss , sudah ema ! sgt terlebih ;)
Ni duk tgh melayan cerita MAHLIGAI ITU MILIKKU di tv9 && baru pas mkn LAKSA .. jgn xpercaya , ema bleh mkn laksa sampai 2mangkuk ;) alamak ! toink . toink .toink .
Jgn xtahu , feveret ema same ngn encik tunang taw .. sweet x kiteorg ?? toink3(blushing)
Ok , masa utk bergayut dgn encik tunang .. nti die bising , asik dgn belog ..

p/s utk encik tunang ; bibiey , kalu syg terbaca ni , ayg syg syg sgt2 .. (pengakuan berani mati)

Tuesday, March 1, 2011

1 march 2011 suda

assalammualaikum readers ..

1 march 2011 suda .. alaaahai .. kalu dikira2 blik , 8month to go ! kui3 .. Mcm org countdown nk deliver lak .. hehe .. tu bukan niat asal nk wat entry ni .. Tapi ade 1bnda yg wat ak rase nk gelak guling2 .. nk tawu ape ?
ce cite , ce cite ..
Mlm td , abg ben ashaari add ak kt fb , so ak cm excited giler la . Mane x nye , ak ni blogger ciput je , yg abg ben tu master dlm blog ni . pas ak app abg ben , ak off lappy && terus call encik tunang . Ak ni pon dgn suara yg agak excited gi cite kt encik tunang yg ak di add abg ben kt die .. dgn bersungguh2 ak cite , pastu die senyap je .. aik , no respon lak kan .. Pastu ckp , "okiey ,bye" ak cam blur2 la kn .. ak dh agak dh , encik tunang sdg mare .. cpt2 ak citer sal abg ben kt die .. && encik tunang trus xjd mare .. huhu .. ak cakap kt encik tunang , syg gak kt saya ek ? hehe .. giler x syg ? huhu .. Encik tunang pun dh mula nk berjinak2 dgn blog ni , sbb die dh nk start promot bsnes nye melalui blog ..

ps utk biey ; ayg bleh je tlg syg , if syg xtawu ape2 , bnda yg ayg leh tlg , ayg akn tlg k bibiey ;)