Monday, February 28, 2011

mari join faceblog

Edit


SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


resipi kek batik

assalammualaikum readers ..

hari ni kita main masak2 ye ... ok , pagi td , sedang ema diulit mimpi , ema bau sesuatu yg amat mnyedapkan hidung ... hehe .. ibu wat kek batik , kegemaran kami adik bradik .. wahh .. makin ++ la tmbam anak2 ibu nti .. ema nk share lah resipi ni utk u'olz .. bkn susah pon .. ema pndai wat , juz mlas je nk tnjuk bakat tu kn ,, haha .. encik tunang kata kalu nk menambat hati suami kna pndai masak .. 'i pndai what ..? ececeh .. hehe .. msih byk lg i perlu belajar ..'

ok adik2 .. mari sini akak nk ajar adik2 wat kek batik ni k .. senang je .. bukan susah pun .. ok ,
bahan2 yg kite perlukan adalah ;


Tuesday, February 22, 2011

♥5 tahun sudah hubungan ini ♥

assalammualaikum readers ..

"as we go on . we remember , all the time we , had together . . As our life change , come whatever , we will still be , friend forever . ."

hari ni 23.2.2011 .. genap sudah 5thun ak ngn korang .. 5thun sudah kite bersahabat .. xterasa hubungan itu sudah mncecah 5thun .. hehe .. mcm2 knangan kite .. mula knal di SEKOLAH MENENGAH TEKNIK KUALA SELANGOR .. 23.2.2006 kite dftar di sekolah tu .. 4Awam1 kelas kite .. kcuali nisa .. die dak mechy .. tp sbb die kwn maya , kite knal die .. hehe ..

Korang .... kalu ak suh korang ingt balik tentang dlu2 , korang leh ingt x ? alhamdulillah ak msih lg leh ingt kenangan kite dlu .. hehe ..

time dftar tu ak knal FARA je .. ske sgt lesung pipit die yg kcik tu .. hehe .. manis je kwn ak nih .. fara ni seingat ak , asik sakit je .. kuat selsema n migrain .. hehe .. mybe smpai skg pun asik migrain je .. hehe ..

pastu knal ZATIE .. si zatie ni 'geleb' sikit .. hehe .. hnye tupai geng je tau 'geleb' tu ape .. hehe .. tp die baik sgt .. slalu ade ngn ak time susah n senang .. sbb die je sblah dorm ak time form5 .. yg lain sume jauh2 .. hehe ..

pastu IDA ,, ida muka dia mmg bajet gler .. sumpah ak nyampah die time 1st knal .. hehe .. skg xnyampah la .. hehe .. skg die mkin anggun taw .. hehe .. dh pndai dress cm pompuan .. hehe ..

pastu fara bwk MAYA .. si maya yg kecik n comel ni asik tersengih2 je .. hehe .. maya ni kuat tido .. dlm klas duk sblah ak .. kuat sgt tdo , smpai ak terikut2 .. tp kuat2 tdo pun budak ni sgt cerdik .. hehe ..

pastu knal NISA ... nisa ni tak byk songeh .. diam je .. ak rapat sgt ngn die .. pastu , akhir tahun 2006 kiteorg kehilangan nisa .. die terpaksa pindah sekolah .. trus lost cmtu je .. taun lpas baru jmpe die balik .. hehe .. tu pun jmpe kt fb ... still cute mcm dlu .. sgt lembut .. hehe ..

Last skali ngn YANA .. dlu yana ni x geng ngn kiteorg .. dh lame2 , kiteorg trus rapat .. yana ni manje budak nye .. kcik molek .. skrg ni xthu la cmno .. hehe .. dh agak lame xjmpe beliau .. hehe .. yana budak cengeng ... kuat nangis ... hehe ...

Masing2 pnye prangai masing2 .. hehe .. Tapi girls , ak tetap syg korang .. ape2 pun kite still keep in touch .. xprnah lupe .. hehe .. ingt x time puase ..?? kite berbuka same2 .. ak paling kuat minum air .. ak msti amik 2gelas air .. hehehe .. siap suruh maya amik kan lg air utk ak .. hehe .. ak la amik paling byk .. tamak bak kata maya n ida .. hehe .. tp xhbis pun mkn ... hehehe .. amalan syaitan tuh ... hehe ..

Syg2 ku .. dh lame gak ak xjmpe korang .. ngn maya ak slalu gak jmpe time ak stdy dlu .. bile leh jmpe ni kn ? ok , knduri kawin ak nti , korang msti dtg taw ,, NO EXCUSE k !!!
pastu reunion kite .. masih ingt lg x ??? hehe ... 12.12.2012 .. kite pnah jnji nk wat reunion gi mane2 selepas beberapa tahun xjmpe .. hehe .. xsabar rasa nya nk jmpe korang .. tp time tu ak bwk hsband npk nye .. hehehe ..


Monday, February 21, 2011

akibat banyak fikir

.::assalammualaikum all readers::.

mood hari ni sgt x selesa .

hari ni rasa sgt berat kepala && terasa sgt berat bdn (opps , berat sgt bdn ) huhu .

Cam xlarat sgt ++ cik bulan pun tgh dtg ni .

agak emosional sgt skg . pantang silap sikit,msti kna .

to en.tunang ; 'maafkan i ye n thanks sbb memahami...'

Last sunday i gi jackel(not sure to spell) gi tgk2 langsir utk bilik pengantin.. opss .. bilik i n encik tunang soon .. hehehe .. dh dpt ilham utk color n tone for langsir tu nti .. i pilih color pink n putih utk langsir belakang katil .. so , utk cadar lak , i akan pakai color putih .. sbb baju i nti color pink gak .. nti xde la i tenggelam kat katil tu nti .. xdpt byangkan lg ape akn jd bilik tu nti .. harap cantik lah .. weeee ;)

Saturday, February 12, 2011

dh patut start ke ?

assalammualaikum readers ..

entry kali ni , dah patut start ke? hurm , aku musykil lagi nih .. selalu nye kalu nk wat persiapan kawin , seelok2 nye , bulan bape nk kena prepare ? Tarikh nikah ak 20.11.2011 ni ,, should i start from now ?? Tapi terasa mcm terlalu awal lak .. aisy ...

Tadi borak2 ngan cik dayah ...

Soalan aku tnye die ..
;dayah...
amal nk kawin 20.11.2011 ni
amal xstart ape2 lg persiapan..
should i start from now ?
sbb kwn2 kate kna prepare awal
tkut pning kpala
amal rasa mcm terlalu awal lak
dorang kata,,tarikh amal ramai org nk book..
so ??

Dayah jawab ;
sepatutnya amal dh mle dah siapkan sekurang2nye 20%
paling penting g book khemah , kompang , plamin , makandam ..
mende2 tu sume mmg kene prepair awal ..­ ­
kene book dlu .­ ­
nnty kalu full payah laa..­ ­
org skang berecut2 nk kawen..­ ­
*berebet2­ ­
*berebut2­ ­
haha­ ­
asyik salah taip je­ ­
=P­ ­
hantaran nnty2 pon tak pe ..­ ­
yg penting stle kan yg kene book ni ..­ ­
mende ni mmg kene awal­ ­

erm ...so , aku cam pening2 lalat lg ni .. susah gak nk kawin nih .. patutlah ade pngantin yg dmam2 nk kawin ni kn .. banyak yg perlu difikirkan .. kalu bleh sume nye nk perfect ! sbb tu lah nk wat keputusan tu susah .. soalan yg sering dipikirkan oleh bakal2 pengantin adalah ;

ok ke dsign tu ?

ok ke khemah camtu ?

ok ke tema kaler tu ?

cantik ke pelamin camni?

bile nk gi kursus kawin ?

sempat ke wat kad kawin ?

nak amik catering mane ?

kalu lah den kayo , dah lamo den amik wedding planner .. tak payah susah2 nk wat ,, biar den , ibu n abah duk goyang kaki je nk dekat2 kenduri ,, bukan sosah pon ,, bayar ajelah .. hahaha .. (kalau lah......)
hehehe ..

Sunday, February 6, 2011

selesai sudah majlis itu ..

assalammualaikum readers yg dikasihi ..

semalam baru je smpai dari umh , xsabar nk upload pic yg diambil ari sabtu ari tuh .. Akhirnye , selamat sudah majlis pertunangan ema .. Dah jadi tunang orang dh ema ni .. Alhamdulillah, syukur sgt sebab majlis berjalan dgn lancar .. Syg , kite dh bertunang , harap kite dpt menempuh alam pertunangan ini dgn jaya nya .. hahaha ,, cewah .. okiey , kesempatan ini , ema nk upload gmbar sepanjang majlis tu .. Tapi kat fon ema xbyk sgt ,, byk gambar kat kamera tunang ema .. So, ema akan masukkan later k ..