Thursday, January 27, 2011

1st contest blog paling cantik n comel n kemas

tagged by : cik fara



syarat-syarat penyertaan :-
  1. jadi follower FARZANA FARZANTO.
  2. peserta perempuan digalakkan. kerana hadiah disediakan khas untuk blogger perempuan. kalau lelaki nak masok boleh juga. kalau tak kisah menang baju2 macam kat atas ni. haha (setiap pemenang boleh memilih hadiah or baju mengikut citarasa sendiri di Pelangi Boutique . add dulu baru boleh tengok baju2 disana)
  3. ada 3 kategori iaitu blog paling cantik, comel dan kemas. setiap kategori mempunyai 1 pemenang sahaja.
  4. buat 1 entry tentang contest ni.
  5. tag kepada 5 orang rakan blogger anda.
  6. letak banner di side bar blog anda dan link kan terus ke entry ni.
  7. setelah selesai, tinggal kan link entry anda berkenaan dengan contest ni di komen entry ni. saya akan check setiap link yang sudah ditinggalkan.
  8. penyertaan bermula pada 10.1.2011 hingga 10.2.2011.
  9. dalam tempoh sebulan ni mungkin anda boleh gunakan masa ini untuk menghias blog anda.
tagged random :

:: saje join nk memeriahkan contest ,, blog x secantek blog2 mereka .. sume nye cantek2 ..

special thanks

a lot of THANKS to cik fara yg byk bantu ema ari ni dlm usaha meng'upgrade' ceriterahati ema ni .. byk kekurangan kat ceriterahati ema

*nak bagitahu , blog ema dh ade name .. ceriterahati ema ..

sekali lagi , THANKS cik fara..

Tuesday, January 25, 2011

berjoging last minit bersama cik ika !

assalammualaikum readers yg dikasihi ..


hehe .. saje je ema nk bgithu yg , ema gi jogging smalam .. hihi .. itu pun stelah dipaksa cik IKA .. almaklumlah , terdesak sgt ni nak kurus last minit .. hehe .. sblum ni lupe lak nk pkir sbb bz je memanjang .. ececeh .. kui3.. okiey guys , ema nk upload gmbar b4 gi jogging ..


hehe .. okiey lah tuh .. tgh berkobar2 tggu cik IKA kite tu .. ptg ni get ready okiey cik IKA ! smalam wat 5round .. hari ni 6round okiey ...

Monday, January 24, 2011

berdebar2 mnghitung hari ..

assalammualaikum readers yg dikasihi ..

hurm ,refer balik kat title entry aku kali ni "berdebar2 mnghitung hari .." pe yg korang teka ??
okiey , dimaklumkan bahawasanya aku akan bertunang pada 5febuari2011 ni .. Cam xcaye je .. Terlalu cepat dari apa yg dirancang .. Tapi alahamdulillah penerimaan keluarga kami sgt positive walaupun pada awalnya ia amat memeranjatkan smua pihak .. Mane x nye , bakal tunang aku tuh , 2pupu aku sndiri .. Kirenye abah aku n mama syg sepupu ..

PERSIAPAN ,okiey , setakat ni persiapan 60% siap .. Majlis ni akan dilangsungkan dikampung aku atas permintaan ramai .. hehe ,, Sebenarnya ,ikut perancangan , memang nak buat kat rawang .. Tapi ,memandangkan pak ndak n makcik nk buat kenduri kt kampung , diorang pun ajak wat skali ,, Lagipun family syg mungkin selesa kat sane ,, Xla jauh sgt nk dtg rawang dari taiping tuh .. Berbalik pada persiapan tadi , lagi 40% akan dibuat di kampung .. Segala barang2 hantran telah dibeli .. Barang2 gubahan pun dah siap , cuma nk tinggal gubah diatas paha je lagi yg xsiap ..

SHOPPING , last week , merasa gak kelam kabut shopping barang2 hantaran dgn syg .. selalunye kiteorg shopping xpenah kelam kabut .. Ni , nak cari kasut aku n syg,kemeja,jam aku n syg, smpai ade yg hampir nangis la .. hehe ,, sebab kepenatan .. Mane xnye , smua barang nk cari dlm masa 1ari ,, sempat ke beb ?? SORRY syg n THANKS a lot sbb sanggup layan kerenah saye !! hehehe ..

TEMA lak ,, dijangka sebelah pihak aku akan memakai purple silver .. & sebelah pihak syg ????? aku xdiberitahu temanya ,, nak suprise kata syg ..

PERASAAN aku lak sekarang ni , sukar digambarkan , Kejap suka, kejap takut , gerun , sakit perut , huhu ,, mcm2 lah perasaan aku ni ,, Syg lak siap leh countdown lg .. Setiap hari anta report lagi bape ari nk tunang kate nye .. haha ..