Tuesday, September 14, 2010

ai sume . . . sgt lah sorry sbb agak lame mninggalkan blog ksyangaku ni , , agak bz sbb nk raya , , hehehe . . dah masuk raya keempat . . and , hari ni baru sempat update blog . . byk aku nk crita kt blog ni sbnarnye .. mcm2 jadi spnjang aku berada di kg halaman . . hehe . . yang dirancang tak mnjadi . . yang tak diduga , berlaku . . herm , , aku bertolak dari rawang ari khamis , sehari sebelum raya , spnjang jalan aku melihat suasana kg di kuala selangor , sekinchan , sungai besar , sabak bernam . . meriah sgt , , mcm2 gelagat , , ade yg baru smpai umh parents , ade yg tgh sibuk masak2 , , hehe , , sonok ! smpai je umh tok , aku terus mnyiapkan juadah utk dihidang pada pagi raya n time berbuka puasa pada hari terakhir tu . . kena kopek kerang 7kg tu . . aduhh , , naik kebas tgn aku , ,huhu . . abah pon jd tukang masak , , best masa tu , , terasa bahang raya . . WAH3 , , bukan main lg . . Pagi raya lak , aku bangun awal pg tu , , tlg2 pe yg patut . . hehe =) aku la org pertama siap , , excited nk g beraya . . pastu snap2 pic fmily tgh bersiap , , dh mnjadi rutin aku , , huhu . . Pas bersalam2 ngn family , kiteorg g umh mak sdara aku , , umh die dkat ngn masjid , , so , abah n along smyg raya kt situ la , , n aku , ibu n adik , tnggu kt umh auntie aku tu , , selesai smyg raya , kiteorg mnjamu selera , mkn nasi tomato , gulai itik , rendang , ketupat n mcm2 lg , mkn tak hengat aku time tu , , haha . . sambil mkn , smbil bercerita la , , mcm2 yg diborakkan smpai tak sedar adik aku main mercun ngn sepupu aku , , die main mercun naga , tapi dlm poket adik ,ade mercun bola 2biji , mane die dpt pon aku tak taw , , tibe2 ade bunyi mercun kuat sgt2 , , terkejut aku , tanye adik aku , die tak taw pape , tgk2 baju adik aku berlubang kt poket baju melayu nye . . terkejut la kiteorg smua , ,
nasib baik luka nye tak teruk . . fobia3 . . huhu , , pngajaran tol . . isk3. . sadis . .