Thursday, December 30, 2010

2hari lagi

salam .. herm .. hampir berakhir sudah tahun 2010 .. boleh dikatakan semua yg aku inginkan hampir tercapai .. 80% beres .. cewahh .. 20% lagi postpone thun dpn .. boleh plak .. heee .. cakap pasal tahun baru ni , sudah semestinya kita masing2 start nk pasang niat utk memajukan diri supaya lebih maju , pndang kehadapan dn jgn menoleh kebelakang lagi .. cewahh dah mcm pemimpin rakyat lak ..
Ok kwn2 ... ape azam tahun baru korang ?


  • sudah semestinya ema nak hubungan yg lebih serius dlm perhubungan .. Jadi , kami telah membuat keputusan(masih dalam perancangan) utk bertunang pada tahun hadapan. insyaAllah .
  • sape taknak duit byk2 tol x ? hehe , ingat nk start simpan duit byk2 bwah bantal , eh silap , dalam bank .. hehe .. supaya tak dirompak .. Ingat nk start simpan dari tahun ni , tapi keadaan xmengizinkan . Loan mase study pon dh nk kena byr .. So , kena lah cari kerja .. Hadoi ..
  • ingin menjadi anak & isteri yg solehah yg taat kpd Allah , ibu&abah , serta suami .. xnak tinggal solat, nk bersedekah kpd org yg memerlukan..
  • nk menjaga hati semua pihak.. xnak melukakan hati orang lain .. ingin menjadi lemah lembut mcm nora danish(wahh)
  • teringin nk ada rumah sendiri.. &&& hidup kat rumah tu bersama yg tersyg ..


okie .. setakat ni itu je azam ema utk tahun hadapan , kalu ade lagi , nti ema update .. okie dear ?? harap ianya bukan sekadar azam , semoga ianya menjadi kenyataan .. weee~~

Tuesday, December 28, 2010

balik kg jmpe lalink

salam semua .. tgh boring2 ni , syg emma pun ngah dmm n xdpt nk call , ema belek2 album n terjumpa ni ,, lupe sgt nk upload kt blog ,, aiyak .. syg , cepat sembuh ye ,, rindu sgt lah ... utk ilang kn rndu , tgk lh gmbar2 ni .. hehe

kek bsday ibu yg ke-42 n ulangtahun perkahwinan ibu n abah yg ke-24


muka ak n syg tgh tahan lapar .. weeee .. thankx syg ikut kiteorg ,,


acara potong memotong kek .. lalala


Saturday, December 11, 2010

bila hati dah rindu

I LOVE YOU MOHD NOOR FADHLI
.
.
.
.
.


I MISS YOU SAYANG
.
.
.
.
.


susah la bila berjauhan mcm ni .. rasa nk terbang ke TAIPING je .. xde semangat nk kerja lah camni .. HADOI .. Parah nye ema ni ..



. azam 1432h & 2011 .

alhamdulillah .. sedar x sedar kita sudah melangkah ke tahun yg baru .. selamat tinggal 1431h .. welcome 1432h .. Dan tanpa disedari kita semakin hampir ke tahun 2011 .. Hanya tinggal beberapa hari saja lagi .. Xtahu lah knp xcited sgt nk tggu 2011 nih .. Mcm2 perancangan aku untuk 2011 nih .. Perancangan besar lak tuh .. hurm ... Nantikan ye .. Meningkat lagi setahun umurku .. insyaallah .. sebut pasal tahun baru ni , smua msti terfikir 1 perkara .. Iaitu 'AZAM' .. sebut pasal azam ni , ape azam terbaru korang ? sudah semestinya smua org mahu improve kn diri masing2 kn .. Harapan supaya hari ini lebih baik dari semalam dan esok akan lebih baik dari hari2 sebelumnya .. insyaallah ..

special 4 my hubby

To:: my dear darling

"syg .. td ayg kuar jalan2 ,, npk lak al ikhsan ,, trus npk ni , n terbeli lak ..baju couple kite yg kedua .. ayg xtaw syg suke x , tp yg ayg taw , syg msti pkai pnye kalu ayg dah beli kn .. Harap syg suka .. mood skrg tgh rndu gler nih .. hadoi .."





Monday, December 6, 2010

jalan2 di zoo taiping

tiket ke zoo taiping .. beli gune ic syg dpt discount 30% sbb syg org taiping =) winkk!!
ibu with syg =)) weee !! tgk lesung batu tu.. nyampah saye .. =(
burung flamingo =))


di belakang kami terdapat burung merak yg chantek =)

pic ni xbrape nk ready sgt .. huhu mcm hape tah.. tp cute ..

bg mkn rusa .. weee =))
syg... thanks sbb ikut kiteorg ! sbb abah mmg tak taw jln .. hari yg ckup pnat , tp best sgt sbb dpt spent time dgn syg .. trima kasih sbb layan kerenah ayg .. hehe .. ayg xnakal kn ? smoga ari tu dpt mngeratkan hbungan syg ngn fmily ayg .. sgt enjoy hari tu .. wlaupun zoo taiping xbyk haiwan sgt ..marah lak org taiping nti..ekeke..
nti , syg dtg sini , kite g zoo negara lak yew .. huhu .. snok nye ari tu smpai rse xnak blik rawang ..

tentang kita ..

sayang . . ingt tak lagi first time kita bertegur ? hehe .. rasa mcm klakar lak time tu .. time tu kenduri kt rumah pak ngah ayg .. syg tegur ayg kurus time tu .. hehe .. yela kurus , sbb baru pas operation .. sekarang kurus lg tak syg ? hehe .. syg , ingt x , syg asik pndang2 ayg je time tuh .. hehe .. malu taw .. ingt x malu ke org pndang .. nk watpe sume tak kena .. syg , ingt x , syg bg ayg bsnes card syg .. ayg pun suke sgt time tu .. time tu , kebetulan kite tgh single ,, syg pun baru pas kecewa .. ayg pun same .. pas dh bertukar card , syg pun blik taiping .. syg taw x,, time tu ayg dh start rindu syg .. start 30MEI2009, kite start bermesej-mesej an .. time tu hati ni berbunga2 je .. tak taw lah syg mcm mne .. kite pun tak pernah declare pun .. terus bersyg-sygan ..cewah..jiwang lak..
Syg , kalu syg nk tawu , ayg teramat syg kn syg .. sbb syg pndai jaga hati ayg, pndai wat ayg gelak,suka layan kerenah ayg,manja,syg xsuka marah ayg,syg xpnah tinggal solat,syg sgt handsome(sumpah xtipu),syg yang sangat mementingkan kluarga mbuatkan ayg respect syg..
ni lah MR FADHLI emma.. baru nk publish kt u'olz
Syg, thankx sgt sbb bahagiakan ayg, ayg janji akan bahagiakan syg.. Ibu n Abah dh suka syg, dah trima syg mcm anak dorang sndiri, ayg harap sgt kita bahagia.. xsggup rasanya berpisah dgn syg.. Susah sgt ayg nk trima sesiapa .. Ayg dh terlalu mnyayangi syg, sgt mnyintai syg.. Setiap kali solat , xpernah putus ayg berdoa supaya hubungan kita direstui keluarga .. Memang ayg jauh lebih muda dari syg .. Tapi ayg mampu memahami syg, dan syg pun sgt memahami ayg.. Syg je yg layak uk membimbing ayg.. Ayg harap tiada yg mnghalang hubungan kita ni syg.. Hari ni , maal hijrah , dah masuk 1432h .. semoga tahun ni mmbawa seribu barakah kpd kita syg .. aminn ....

Wednesday, December 1, 2010

::pengsan ditempat kerja::

assalammualaikum....


hari ni , aku MC.. gara-gara excited sgt nk OT sbb dah hujung bln , n gara2 nk diet sb nk jmpe my hubby this weekend, ak pitam kt tmpat kerja .. hehehe =)) ceritanya mcm ni, time pagi sblum g kerja tu , aku dah brk1st kt umh, mkn sekeping roti n white coffee siap .. dh smpai kerja dlm kul 0815 , mber2 ak ajak g brk1st lg kt kantin,, ak dgn kemalasan nya mnjawab, "ohh , korang g lah dlu , , aku dah mkn kt umh td" pastu tinggal la aku kt meja n wat keja sorang2 .. pas dorang dah blik dari break1st tu, ak dah rasa lain mcm... muka aku dah start pucat2 ,, time tu dlm kul 10pg,, tekak aku dah rasa loya semacam,, aku g toilet , , pastu xnak kuar,,, mata ni dah tahan nangis dah,, pastu aku sambung blik wat kerja,, dlm10lebih camtu , aku dah xthn sgt,, g toilet ade org lak ,, smpai aku terduduk kt tepi toilet tu,,, pastu ramai yang berkerumun kt tepi aku ,, terharu+malu+takut+sedih ... yang aku ingt MALA tarik tgn aku ,, nk bawak ak g klinik la konon nye , , akibat ego dan teramat malu , ak dgn bongkak nye ckp aku leh g sendiri .. hehehe.. aku pon g klinik ... nah , dpt 1 injection ,,, hadoi .. MR THOMAS siap offer lg nk call abah suh anta aku blik , , tp aku tak nak ,, takut abah bz lak .. aku pon blik la sndiri naik motor , , dahla panas ,, hampir pengsan lagi diatas motor .. smpai je umh trus nangis ,, hehehe ,, call biey pon nangis2 .. die gelak je kt aku sbb kena inject .. hehe.. blik umh ,, teru terkeluar je ape aku mkn pagi td ,, mlm nye abah bwk g klinik ,, rupanya , aku keracunan ...

"biey syg ,, cant wait for this saturday"