Wednesday, September 1, 2010

kisah emma dn motor abahnye ^-^

22ramadhan , ,
hari ni , aku kena g tmpat praktikal aku dulu . Nk isi borang keja , n sok interview keja . . Pastu , abg aku takde lak pagi td , die bwk kereta , so aku tak de transport la , nak naik kereta abah , tak brani lak . Pastu , abah lak tak leh nk kuar skejap n anta aku , sbb abah pun bz lately . . Then , nk dijadikan cerita , aku ni sebenarnya tak pnah bwk MOTOR , , slalu jd pembonceng je , tapi , nk tak nak , aku harus gak bwk mtor ! Nk kena amik shasha lak kt umh die , sbb da janji nk amik die , , Memang dari dulu lg ibu n abah tak pernah bg chance aku nk bwk , dhla area umh aku ni berbukit bukau bagai , , hehe . . sblum gerak td , ibu tanya , bleh ke ? aku pon jwb la , "ble lg bu ? biarla akak bdikari " wahh , ayat pasrah disitu . . aku dah pesan kat abah , jgn bwk motor kriss , sbb aku nk naik kriss , , tamau naik lagenda , sbb bg aku , kriss berat , senang aku nk imbang mtor nti , , hehe . . kalu bwk lagenda , ringan , msti rasa melayang , , hehe =) sblum gerak , ibu tanye , "kalu nk turun bukit , gne gear brape ?" aku pon duduk blik , pkir 2,3kali , , hehe , , sebetulnya , aku mmg tak tau , , aku ingt nak main hentam je td . . trus aku call biey aku . . die lak tak jwb fon , , nak nangis aku . . aku msg pon tak reply , , saket ati+takut mcm2 ade . . hehe , , at last , aku tawakal je . . aku start mtor , n trus gerak , , menuju ke rumah shasha . . shasha pun tkejut tgk aku dtg umh die bwk mtor . . lalala . . aku bwk pnye la slow , , Nasib kt spanjang jln , takde byk knderaan , , hehe=) so , jalan itu , aku yg punya . . pastu , ble dh smpai tmpt keja tu , aku isi lah ape yg patut kt form tu , , tgn tak habis mngigil lg . . sbb bwk mtor tu . . nk isi form pun , still mnggigil . . wahh . . gementar . . pas selesai smua , kiteorg pon nk blik , , shasha plak yg bwk mtor tu , smpai umh die . . die tanye aku , bleh tak bwk ? aku ckp bleh pnye dgn pnuh semangat , aku pulang kerumahku dgn selamat . . "GOOD JOB amalina baharuddin" . Esok aku ade interview , n harap dpt naik mtor lg . . WEEEEEEE=)

No comments: