Tuesday, September 14, 2010

ai sume . . . sgt lah sorry sbb agak lame mninggalkan blog ksyangaku ni , , agak bz sbb nk raya , , hehehe . . dah masuk raya keempat . . and , hari ni baru sempat update blog . . byk aku nk crita kt blog ni sbnarnye .. mcm2 jadi spnjang aku berada di kg halaman . . hehe . . yang dirancang tak mnjadi . . yang tak diduga , berlaku . . herm , , aku bertolak dari rawang ari khamis , sehari sebelum raya , spnjang jalan aku melihat suasana kg di kuala selangor , sekinchan , sungai besar , sabak bernam . . meriah sgt , , mcm2 gelagat , , ade yg baru smpai umh parents , ade yg tgh sibuk masak2 , , hehe , , sonok ! smpai je umh tok , aku terus mnyiapkan juadah utk dihidang pada pagi raya n time berbuka puasa pada hari terakhir tu . . kena kopek kerang 7kg tu . . aduhh , , naik kebas tgn aku , ,huhu . . abah pon jd tukang masak , , best masa tu , , terasa bahang raya . . WAH3 , , bukan main lg . . Pagi raya lak , aku bangun awal pg tu , , tlg2 pe yg patut . . hehe =) aku la org pertama siap , , excited nk g beraya . . pastu snap2 pic fmily tgh bersiap , , dh mnjadi rutin aku , , huhu . . Pas bersalam2 ngn family , kiteorg g umh mak sdara aku , , umh die dkat ngn masjid , , so , abah n along smyg raya kt situ la , , n aku , ibu n adik , tnggu kt umh auntie aku tu , , selesai smyg raya , kiteorg mnjamu selera , mkn nasi tomato , gulai itik , rendang , ketupat n mcm2 lg , mkn tak hengat aku time tu , , haha . . sambil mkn , smbil bercerita la , , mcm2 yg diborakkan smpai tak sedar adik aku main mercun ngn sepupu aku , , die main mercun naga , tapi dlm poket adik ,ade mercun bola 2biji , mane die dpt pon aku tak taw , , tibe2 ade bunyi mercun kuat sgt2 , , terkejut aku , tanye adik aku , die tak taw pape , tgk2 baju adik aku berlubang kt poket baju melayu nye . . terkejut la kiteorg smua , ,
nasib baik luka nye tak teruk . . fobia3 . . huhu , , pngajaran tol . . isk3. . sadis . .

Wednesday, September 1, 2010

kisah emma dn motor abahnye ^-^

22ramadhan , ,
hari ni , aku kena g tmpat praktikal aku dulu . Nk isi borang keja , n sok interview keja . . Pastu , abg aku takde lak pagi td , die bwk kereta , so aku tak de transport la , nak naik kereta abah , tak brani lak . Pastu , abah lak tak leh nk kuar skejap n anta aku , sbb abah pun bz lately . . Then , nk dijadikan cerita , aku ni sebenarnya tak pnah bwk MOTOR , , slalu jd pembonceng je , tapi , nk tak nak , aku harus gak bwk mtor ! Nk kena amik shasha lak kt umh die , sbb da janji nk amik die , , Memang dari dulu lg ibu n abah tak pernah bg chance aku nk bwk , dhla area umh aku ni berbukit bukau bagai , , hehe . . sblum gerak td , ibu tanya , bleh ke ? aku pon jwb la , "ble lg bu ? biarla akak bdikari " wahh , ayat pasrah disitu . . aku dah pesan kat abah , jgn bwk motor kriss , sbb aku nk naik kriss , , tamau naik lagenda , sbb bg aku , kriss berat , senang aku nk imbang mtor nti , , hehe . . kalu bwk lagenda , ringan , msti rasa melayang , , hehe =) sblum gerak , ibu tanye , "kalu nk turun bukit , gne gear brape ?" aku pon duduk blik , pkir 2,3kali , , hehe , , sebetulnya , aku mmg tak tau , , aku ingt nak main hentam je td . . trus aku call biey aku . . die lak tak jwb fon , , nak nangis aku . . aku msg pon tak reply , , saket ati+takut mcm2 ade . . hehe , , at last , aku tawakal je . . aku start mtor , n trus gerak , , menuju ke rumah shasha . . shasha pun tkejut tgk aku dtg umh die bwk mtor . . lalala . . aku bwk pnye la slow , , Nasib kt spanjang jln , takde byk knderaan , , hehe=) so , jalan itu , aku yg punya . . pastu , ble dh smpai tmpt keja tu , aku isi lah ape yg patut kt form tu , , tgn tak habis mngigil lg . . sbb bwk mtor tu . . nk isi form pun , still mnggigil . . wahh . . gementar . . pas selesai smua , kiteorg pon nk blik , , shasha plak yg bwk mtor tu , smpai umh die . . die tanye aku , bleh tak bwk ? aku ckp bleh pnye dgn pnuh semangat , aku pulang kerumahku dgn selamat . . "GOOD JOB amalina baharuddin" . Esok aku ade interview , n harap dpt naik mtor lg . . WEEEEEEE=)