Monday, August 30, 2010

emma addicted of


"hehe . . mari berkongsi cerita . . hari ni hari ke 20 puasa . . lagi 10 hari lagi umat islam akan mnyambut syawal . . dan ramadhan akan berlalu . . pasti hati ini akan merindui ramadhan yg mulia . . semoga tahun hadapan , aku berpeluang lagi untuk merasa kehadiranmu ramadhan . . "
hari ni , ibu masak nasi ayam . . which is , feveret ak . . tak taw nape , obses sgt ngn nasi aym . . hehe , , selama aku hidup ni , aku obses dgn 2 benda . . iaitu , NASI AYAM , dan BABY LOTION . . kalu abah beli nasi aya je , aku la org pertama tersenyum , hehe . . benda tu nasi ayam je pun , tapi ,senyum aku smpai ke telinga . . haha . .
yg lotion lak , tak kisah la baby lotion ke ape , , asalkan lotion . . hehe . . cam pelik2 je aku ni . . hehe . . wat masa skrg ni , ade 3 botol lotion yg aku beli , tapi tak usik lg . . yg 500ml lak tu , , smpai bising2 la mulut ibu . . mana tak nya , pntang npk lotion , msti bli . . penah la , time tu aku amik driving test . . pastu kena thumbprint , then aku pnye thumb tak dpt dikesan , cam tak npk , , ibu kata , kulit aku makin nipis , sebab nya , asik pakai lotion je . . pastu , aku tak bleh potong bawang byk2 , aku nye jari akan pedih sepedih nye . .

tapi , aku tetap akan memakai lotion . . kerana lotion akan membuat aku berasa lebih selesa . FULLSTOP .

Sunday, August 29, 2010

Rindu Padamu

Rindu Padamu
Tiada sehari yang berlalu Tanpa ku mengingati Mu Rindu pada Mu Sentiasa mendambakan Kasih dan sayang Mu Semalam aku bermimpi Dalam hujan ku berlari Berlari mencari Memangil-manggil nama Mu Nama Mu yang sempurna Kuharap dan kuberdoa Semoga dapat bersua denganmu Tiada kata yang dapat ku gambarkan Perasaan yang ku alami Cinta ku ini tiada berbelah bagi Cinta yang suci dan abadi Apakah aku diterima Atau kau kan membiarkan saja Kerana ku berdosa Jangan biarkan ku terhina Ku merayu pada mu

Saturday, August 28, 2010

MorNing =))

bangun je tido pagi ni , aku tibe2 teringat kt kwn ak . . hurm , agak nye , diorang pun rndu aku kot . . hihi . . start knal diorang since 2thun lpas kot , , dari awal sem lg , , sayang sgt ngn dorang , , mmg da mcm adek bradik dh , , skrg pon still lg hangout bersama , ,tp tak mcm dlu la . . skrg masing2 da ade khidupan sndiri . . =)
ni jieha . . ak start kwn ngn jiha dari sem1 lg . . die tersangatlah best , , tp ujung sem1 kiteorg pnah gadoh jap , ,time sem2 mmg tak bertegor lgsung . . . . tp start sem3 , dah ok , , smpai lah skrg . . gmbar tu , time baru2 ni , , time tu ,  g shopping raya ngn die . . jiha ni , npk je kasar , tp sbnarnye , die baik , , baik sgt . . . =)



ni lak , atie . . hehe . . die la baik ngn ak , , dari sem1 smpai sem4 . . even ak ade sakitkan ati die , n die ade sakitkan ati aku , aku n die tak pnah pun amik ati , , kiteorg tak pnah gadoh . . syg kaw sgt . . kalu majuk2 tu ade la , tapi tak pnjang . . skejap je dh ok . . ^.^






Friday, August 27, 2010

sentimental value

hyep =)
hari sabtu , , ? tak plan nk g mane2 ari ni , maybe kt umh je kot . . pas sahur td trus tak bleh nk tdo , , belek2 gambar lame , tersenyum aku bile tgk gmbar nih . .
comel nye lah budak nih . . hehe . . ni la gmbar aku time baby . . belek2 folder yg bersepah2 td , terjumpe la gmbar budak cute miut ni . . time ni tak ingt lah bape umur ak , , maybe dlm 6-8bulan maybe . . yg isap jari aku tu plak , along (abg ak) . . nk dkat same besar dh aku ngn along time tu . . syg gmbr ni , , gmbr time baby pun dh byk ilang . . cam tak same je muke aku time baby ngn skrg . . prubahan dari segi warna kulit amat ketara disitu . . hahaha . . anyway , along , bile hang tgk pic ni kt blog ema , u must proud wif me huh . . huhu . . at least ade yg smpan gmbr hng time kcik2 . . sentimental value tinggi ni . . hehe . . suke2 . . ^_^

cinta

hyep;))

jika kita diberi peluang untuk diberikan kemaafan , gunakan peluang itu dengan sebaik nya , kerana , peluang itu adalah satu kepercayaan . . kepercayaan yang terakhir . . jika kita bercinta , jadikan percintaan itu antara yg terindah berlaku di dalam kehidupan kita . . percayalah , jika kita bercinta dengan sejujurnya , pasangan kita pun akan turut berlaku sejujurnya pada kita . . cintailah dirinya seikhlas hati kita , kerana , bila kita ikhlas pada hubungan itu , kita sendiri akan merasakan hasilnya yg ckup membahagiakan . . jadilah diri kita yg sebenarnya , kerana , jika kita berpura-pura dalam hubungan , apabila ia terbongkar satu persatu , ketahuilah bahawa , pasangan kita akan berasa kecewa sekecewa nya walaupun ia tidak menunjukkan pada luaran , pada dasar hatinya , hanya dia yg merasai . .
Bukan semua orang sukakan kekasihnya sentiasa disisi.jadi , berdikari lah , kerana ,, bila kita pandai membawa diri , kita akan disenangi , bila disenangi , pasti pasangan kita bangga pada kita ! berikan sedikit kebebasan pada dirinya ,  pasti kita akan lebih disayangi kerana bersikap tolak ansur itu tersangatlah penting didalam satu perhubungan . .

sekian terima kasih ,

sayang-sayang ku ;))

hye;))
"as we go on . we remember , all the time we , had together . . As our life change , come whatever , we will still be , friend forever . ."

entry kali ni , ak nk knalkan kwn2 ak , yg pling ak syg . . . . 1st meet kt Sekolah Menengah Teknik Kuala Selangor . . . pastuh , kiteorg start berkenalan . . 1st ak jmpe ZATIE n FARA . . pastuh , mak ak pon start brkenalan ngn mak zatie . . hehehe . . mak zatie , pnah ckp , ak ni smbong . . huhu . . tak kenal , maka tak chenta . . . hihi . . pastu , naik klas , terjmpe lak ngn IDA , , klakar . . muke die , perghh . .bajet gile . . hahah . . aku tanye la , PMR dpt bape , , die pon dgn bangga nya ckp 4a . . ak ngn zatie n fara btl2 la caya . . pastu , time pertengahan semester , baru kantoi , die dapat 1a je kot , , lupe lak ak . . huhuhu . . pastu , kenal la ngn MAYA . . dak kecik cilik . . cerdik . . n bijak . . comel lak tuh . . die la adik kami . . hihi . . ;)) pastu , ak ditempatkan di dorm bersama yana n zatie . . time tu la ak start kenal YANA . . hihi . . time tu mak yana ade kat dorm , , aku nangis je kt dorm tu , pastu mak yana ckp , jgn la nangis . . biasa la tu kna tinggal . . hehehe . . malu nye time tu , , hehehe . . pastu , time maghrib , kiteorg g surau SMTKS . . time tu maya bawak NISA . . Nisa ngn maya dh knal since dorang kt STARP dlu . . So ,start dari 23hb febuari2006 itu lah bermula hbungan persahabatan itu sehingga lah skrg , semoga hubungan ini , kekal selama nya . . TUPAI , i love u forever . . jgn lupa 12.12.2012 nti . .

<.maya.nisa.ema.fara.zatie.yana.ieda.>

Tuesday, August 24, 2010

demam oh demam ! !

hye ;))

ari ni , , baru start demam yg melampau2 . . huhu . . sgt lah tak larat+sakit kepala=rasa nk baring jer . . huhu . .
takpe lah , mungkin ujian dibulan pose ni kn . . pagi ni as usual , , ak bgn kul9 , , then mandi , siapkan mkanan bg yg tak berpuasa , , huhu , danish n dania , sgt nakal hi ni , mnguji kesabaran ak . . hurm . . tp , pape pun , aku tetap cyg they all . . pagi td gak , aku dpt call dari ayh aku yg mnyatakan ayahanda FIZAH OMAR , merangkap kwn baik ak yg telah kembali kerahmatullah . . marilah kite bersama2 sedekahkan alfatihah kpd allayarham ayahandanya smoga roh nya ditempatkan dikalangan org yg beriman . . kesian kt fizah , , smoga dia tabah mnghadapi ujian di bulan RAMADHAN ni . . fmly ak ngn fmly fizah sgt baik , , dlu dia tinggal dihadapan umh ak , tp , time ak form4 die ikut famly dia pindah kat N9 . . harap dia tabah mnghadapi ujian ni . . aminn . .

d'1st coretan hatiku . .

assalammualaikum . . .

hurm . . ni la 1st thing yg ak dpt coretkan . . ak tak biasa sgt menulis , tp suka sgt menulis . . memandangkan ak tgh mengaggur skrg , so ak tade pape nk wat kt umh kan , jadi , lebih baik ak start wat menda yg lebih berfaedah ckit , , cm blogging ke . . hihi , , at least ade cket bnda yg bleh ilangkan bosan ak . .
thanks to
FARHANA SARI & also KHAIRUL AKMALL
yg rela mngajar ak serba ckit sal bloging . .
almaklum lah , saya budak baru blajar . . hehe . .